Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Go Volley 3:2

objavljeno dne: 01.02.2014

Kamnik, 01. februarja (STA) - Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 2. kroga modre skupine 1. DOL za mioške doma premagali Go Volley s 3:2 (-22, 20, -23, 19, 10).

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Ju. Globačnik (Topolšica) in Vrenko (Šempeter).
Calcit Volleyball: Lakota, Hribar, Novljan 5, T. Štern 15, Kvas 1, Pokeršnik 18, Ribič, Štembergar Zupan 18, Brus 5, Hrast 3, Kotnik 7.
Go Volley: Vrtovec 16, Marc, Basaneže 8, Konjedic 1, Filiputti 2, Savičić 15, Bregar 11, Tomić 14, Kuburović 6, Gašparin, Maraž.

  

Po dveh zaporednih porazih, v finalu pokala Slovenije in med tednom proti Panviti Pomgradu, so odbojkarji Calcit Volleyballa v drugem krogu modre skupine le prišli do zmage. Odpor novogoriške ekipe so zlomili v petem nizu. Z zmago so na tretjem mestu prvenstvene lestvice spet prehiteli Panvito Pomgrad in se Salonitu približali na dve točki zaostanka.

Strokovnjaki so glede na utrujenost kamniških odbojkarjev pričakovali izenačena tekma, da bo temu res tako, se je dalo slutiti že v prvem nizu, ki so ga sicer bolje začeli odbojkarji Calcita, ki so v postavi Martin Hrast, Andrej Štembergar Zupan, Boris Brus, Žan Novljan, Tonček Štern in Klemen Hribar na mestu prostega igralca na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. V uvodu niza je bil predvsem razpoložen Tonček Štern, ki je dosegel tri od štirih uvodnih kamniških točk. Gostje, trener Jasmin Čuturić, zaradi težav s poškodbo še ne igra, so jih po zaostanku s štirimi točkami lovili, jih na 18. tudi ujeli. Čeprav so domači odbojkarji povedli z 21:19, so gostje s petimi točkami, na servisu je bil Dalibor Tomić, prišli do kar treh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Izkoristili so drugo, ko so z blokom zaustavili napad domače ekipe.

V drugi niz so Kamničani krenili z menjavo na mestu organizatorja igre, saj je kapetana Hrasta zamenjal Tine Kvas. Do prvega tehničnega odmora sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, nanj pa so s točko prednosti odšli domači odbojkarji. Zasluge zanj je imel Tonček Štern. Z asom Tineta Kvasa so Kamničani gostom pobegnili za tri točke (13:10) in Jasmin Čuturič je svojo ekipo skušal umiriti s polminutnim odmorom, kar mu ni popolnoma uspelo, kajti domača ekipa je dosegla še dve točki zapored, prednost petih točk pa so zadržali do konca niza.

V tretjem nizu je Tončka Šterna na mestu korektorja zamenjal izkušenejši Danijel Pokeršnik, uvod nanj pa je pripadel gostom, ki so na servis Tomiča povedli s 4:1. Toda domači so zaigrali bolje, po drugem tehničnem, odmoru imeli tri točke prednosti (18:15), toda po napaki na servisu, asu Strahije Kuburovića in bloku Tomića sta bili ekipi spet skupaj. Le nekaj trenutkov pozneje so gosti že vodili za dve točki, ki sta bili dovolj za vodstvo 2:1 v nizih.

Ekipi sta v zadnjem času odigrali nekaj maratonov (po petih nizih se je končal tudi njun prvi medsebojni obračun, ki so ga v Novi Gorici dobili Kamničani), čakal ju je nov, saj so domači gladko dobili četrti niz, tako da je odločal tie break. Domači odbojkarji so povedli z 2:0, na servis Borisa Brusa pa so dosegli kar sedem točk zapored in prišli do neulovljive prednosti. V teh trenutkih so Kamničani blesteli v polju, bloku in napadu, tako da so bili Novogoričani popolnoma nemočni.

"Tekmec je na začetku tekme zelo dobro sprejemal in ga nikakor nismo mogli spraviti od mreže s servisom. Ali smo naredili napako, ali pa so oni dosegli točko z napadom. Mi smo bil v uvodu nezanesljivi na sprejemu in šele, ko smo danes prvič, float-servise sprejemali le z dvema sprejemalcema, ob tej priložnosti moram pohvaliti Kotnika in Hribarja, ki sta to vrhunsko oddelala. Nato se je Štembergar Zupan sprostil, ker ni bil obremenjen s sprejemom in je v napadu dal od sebe tisto, kar se od njega pričakuje. Tudi Hrast je bil, ko se je vrnil v igro, čeprav je Kvas dobro izkoristil svojo priložnost, določena osvežitev za ekipo. Žal pa mi je, da Tonček Štern ni mogel odigrati cele tekme, ker ga spet boli križ in to je bil edini razlog, da sem ga po drugem nizu zamenjal, kajti drugače bi igral še naprej, saj je bil razpoložen in učinkovit. Sicer je res, da smo točko izgubili, vendar smo tudi dve dobili" je po tekmi dejal domači trener Marko Brumen.


avtor: STA
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO