Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita Pomgrad - ACH Volley 0:3

objavljeno dne: 01.02.2014

Murska Sobota, 01. februarja (STA) - Odbojkarji ACH Volleya so v tekmi 2. kroga modre skupine 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (-23, -21, -22)

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 600, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Melavc (Šempeter).
Panvita Pomgrad: Ajlec, Pavlovič 8, Pelemiš 12, Čolović 1, Flisar 5, Topovšek, Bogožalec 16, Tot 4, Grabar, Drvarič, Vrabl 1, Ratkai.
ACH Volley: Flajs, Pokeršnik 2, Klobučar 10, Pleško 10, Bregant 14, Ropret 3, Mihalj 11, Brulec, Vidič 3, Koncilja, Fabjan.

  

Po izgubljenem pokalu so slovenski državni prvaki hitro našli ritem. Potem ko so v sredo v Mariboru s 3:0 premagali Lunos, so bili tokrat z istim izidom boljši tudi od vselej neugodne ekipe Panvite, ki pa v dvoboju s favoriti ni razočarala. Večji del se je z Ljubljančani enakovredno kosala, v končnici nizov pa so prišle do izraza izkušnje, v najbolj pomembnih trenutkih so bili varovanci Luke Slabeta dovolj zanesljivi.

Slabe je presenetil z Mitjem Pleškom v začetni postavi, kar pa se mu ni obrestovalo, saj so domači po seriji dobrih servisov za uvod povedli s 5:0, tudi pri prvem tehničnem odmoru pa zanesljivo vodili (8:4). Pri 10:6 pa se je začel preobrat, ACH je počasi lovil točko za točko, na 17. je po servisu Gregorja Ropreta gostujoča ekipa dokončno ujela priključek. Aljoša Bogožalec je nato žogo v napadu poslal v out, Dejanu Pelemišu pa je žoga padla na tla pri sprejemu začetnega udarca za dve točki prednosti gostov. Domači trener Dejan Fujs je Pelemiša zamenjal z Blažem Ajlecem, ki je svoje opravil brez napake, a sta bile dve točki prednosti dovolj, da je v izenačeni končnici ACH po uspešnem napadu Janka Breganta dobil uvodni niz z minimalno razliko.

Drugi niz so bolje začeli gostje, a so se nato že do prvega tehničnega odmora domačini vendarle zbrali in po 16:15 gostom tudi po zaslugi njihovih napak ušli na 20:16. Nato se je ustavilo. Neprebojni gostujoči blok je poskrbel, da so domačini ostali brez pravega napada, po izenačenju na 21. točki je na začetni udarec pri ACH-ju prišel Matej Vidič, ki je na servisu odlično opravil svoje delo. Domači korektor Bogožalec je gostom poklonil zadnjo točko v drugem nizu, žogo je poslal v mrežo.

Izkušeni gostje so kaznovali in izkoristili vsako priložnost, ki se jim je ponudila, čeprav se gostitelji niso predajali. Po prvem tehničnem odmoru jim je kazalo dobro (8:6), še bolje je bilo videti pri izidu 14:10, nato pa je na začetni udarec pri ACH-ju znova prišel Vidič in Sobočani so spet ohromeli. ACH je nanizal pet točk zapored, Panvita je ostala brez napada, tako da je bil po borbeni gostujoči igri v polju, kjer za ACH praktično ni bilo izgubljene žoge, zmagovalec znan. Slabetova zasedba je domačinom najprej ušla na 20:18, prednost pa nato še povišala. Zadnjo točko na tekmi pa je z blokom domačemu korektorju Bogožalcu prispeval najstarejši na igrišču, ljubljanski sprejemalec Pleško.


avtor: STA
foto: Foto M Branko Maček
 
 
POŠLJI NOVICO