Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Fužinar Metal - Krka 3:0

objavljeno dne: 01.02.2014

Ravne na Koroškem, 01. februarja (STA) - Odbojkarji Fužinarja Metala so v tekmi 2. kroga zelene skupine doma premagali odbojkarje Krke s 3:0 (16, 17, 21).

Dvorana OŠ Prežihovega Voranca, gledalcev 105, sodnika: Gril (Limbuš) in Seifried (Maribor).
Fužinar Metal: Stravnik, M. Jež 4, Šavc, Ciganovič 15, Radjenovič, J. Jež 12, Sobočan, Hunt 9, Levar, Valentan 3, Abraham 10, Libnik.
Krka: Brulec 13, Ožbalt, Erpič 4, Kosmina 1, Kostrevec Rastoder, Vesel, Kos 7, Pucelj 3, Longar, Žlajpah 8, Turk 3.

  

Pričakovati je bio, da bo obračun med odbojkarji Fužinarja in Krke dokaj izenačen, toda Ravenčani so z odlično igro v eni uri in pol zlahka zmagali in se tako odbojkarjem Krke oddolžili za poraz, ki so ga doživeli v tekmi predzadnjega, 17. kroga rednega dela prvenstva v Novem mestu. Z osvojitvijo treh točk so si Korošci povečali možnost, da se v končnici prvenstva priključijo šestim ekipam iz lige za prvaka.

"Vedeli smo, da nas čaka težka, zelo pomembna tekma, zato smo se na dvoboj z Novomeščani dobro psihično in tudi taktično pripravili. Dali smo vse od sebe, zaigrali organizirano, posebej v napadih, in tako osvojili tri dragocene točke," je po tekmi povedal odbojkar Fužinarja Mitja Jež, ki se je izkazal z natančnimi podajami, ki so jih njegovi soigralci večinoma znali uspešno realizirati.

Že v prvem nizu so v začetku pobudo prevzeli gostitelji in si visoko prednost s 17:9 in nato z 21:12 priigrali predvsem z uspešnimi napadi Saša Ciganoviča in Jureta Ježa ter z dobrim blokom. Podobno se je dvoboj razpletel v drugem nizu, saj so odbojkarji gostujoče ekipe znova malce slabše sprejemali začetne udarce domačih igralcev. Do izida 8:8 so se Novomeščani sicer uspešno upirali odbojkarjem Fužinarja, nato pa so bili varovanci trenerja Ivartnika znova učinkoviti v napadih, vseskozi So vodili s šestimi oziroma sedmimi točkami, ponovno pa brez težav dobili niz. Posebno sta bila v napadih tokrat poleg Ciganoviča razpoložena še Jure Jež in Taylor Hunt.

Tudi tretji niz je bil izenačen do izida 18:18, odbojkarji Krke so zaigrali veliko bolje kot v prvih dveh nizih. V končnici niza pa so popustili, tako da Ravenčani z lahkoto zaključevali napadalne akcije. Z delnim izidom 6:2 so prišli do vodstva s 24:20, kar je zadostovalo za zmago.

"Čestitam odbojkarjem Fužinarja. Igrali so tokrat zelo dobro. Na Ravne smo prišli premalo motivirani in nam ni uspelo, da bi zaigrali tako kot na prejšnjih tekmah. Naredili smo preveč napak. V bodoče bomo morali pokazati več znanja in borbenosti, da bi se vendarle obdržali v ligi," je dejal Luka Brulec, ki je v ekipi Krke dosegel največ točk (13).


avtor: STA
foto: Kalan Aleš
 
 
POŠLJI NOVICO