Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Astec Triglav - Šoštanj Topolšica 3:1

objavljeno dne: 01.02.2014

Kranj, 01. februarja (STA) - Odbojkarji Astec Triglava so v tekmi 2. kroga zelene skupine 1. DOL za moške v Kranju premagali Šoštanj Topolšico s 3:1 (-16, 22, 23, 19).

Dvorana Planina, gledalcev 200, sodnika: Novak (Dvor), Štamcar (Mokronog).
Astec Triglav: Lužovec 10, S. Hafner 1, A. Kök, Bilandžić 17, Vene, Močnik 9, Rop 19, Bežek, Kržišnik 4, T. Hafner, M. Kök, Rezar 5.
Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc 18, Lipovac 3, Bojinović 9, Port 1, Kumer 1, Boženk 1, Pavič 7, Menih, Koželnik 7, Uršič 5.

  

Odbojkarji Astec Triglava so dosegli izredno pomembno zmago, s katero so ohranili stik s konkurenti v boju za obstanek. Po prvem delu tekme jim sicer ni dobro kazalo, delali so napako za napako, a so se še pravočasno zbrali, v drugem nizu, ki so ga že zanesljivo izgubljali, so storili preobrat, dober ritem pa zadržali tudi v nadaljevanju ter tako prišli do treh točk. Šoštanj je v zeleni skupini izgubil drugič zapored, drugič v gosteh, a položaj za njih še ni alarmanten.

Kranjčani so v prvem nizu storili 11 neizsiljenih napak, za tekmeci zaostajali tudi v bloku (1:5), vse to pa je bilo preveč, da bi nudili dostojen odpor. Že pri prvem tehničnem odmoru so zaostajali s 3:8, nato pa je razlika samo še rasla. Na začetku drugega niza se je kranjska igra izboljšala, tako da se je razvil oster boj za vsako točko. Izid je bil kar nekajkrat izenačen, toda sledila je kriza domačih in napaka Žige Lužovca je gostom zagotovila 18:12. Domači trener Matej Maček je bil prisiljen vzeti odmor, njegova navodila pa so zalegla. Že na 19. točki sta bili po točki Simona Bilandžića ekipi izenačeni, razpoloženi domači kapetan Sašo Rop pa je poskrbel za domače vodstvo. Gašper Kržišnik ga je z blokom še povečal, drugo zaključno žogo pa so Kranjčani izkoristili po napaki Nejca Uršiča.

Po prvem tehničnem odmoru tretjega niza, pri katerem so domači vodili z 8:3, je bilo videti, da se Šoštanj predaja. Toda ni bilo tako. Gostje so z blokom Marka Bojinovića izenačili na 12:12, nato pa so sledile minute izenačenega boja. Pred končnico pa je Astec povedel za tri točke, kar se je izkazalo za odločilno. Gostje so sicer ubranili dve zaključni žogi, Rop pa je poskrbel, da preobrata ni bilo.

V četrtem nizu so bili odločilni trenutki po drugem tehničnem odmoru, ko so gostitelji povedli z 12:7. Šoštanjčani so se pred končnico še približali, a ko je bilo na semaforju 22:17 je bilo praktično jasno, da triglavani priložnosti ne bodo izpustili iz rok.


avtor: STA
foto: Kalan Aleš
 
 
POŠLJI NOVICO