Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Salonit Anhovo - Lunos Maribor 0:3

objavljeno dne: 01.02.2014

Kanal, 01. februarja (STA) - Odbojkarji Lunos Maribora so v tekmi 2. kroga 1. DOL za moške v Kanalu premagali Salonit Anhovo s 3:0 (23, 22, 17)

Športna dvorana Kanal, gledalcev 500, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Klinar (Žirovnica).
Salonit Anhovo: Česnik, Šarič, Lazar, Marušič, Karnel, Kovačič, Dos Santos, Sirk, Mijatović, Čabarkapa, Okroglič, Krivec.
Lunos Maribor: Vovk, Mlakar, Javornik, Plesec, Planinc, Donik, Škorc, Mihajlović, Srpak, Detela, Dukarić.

 

Odbojkarji Salonita, slovenski pokalni zmagovalci (sokrajani so jih za to nagradili z lepim obiskom), tudi v drugem krogu modre skupine niso zabeležili polnega izkupička, a glede na to, kaj se je na tekmi dogajalo, to niti ni veliko presenečenje. Kanalcem sta se med tekmo poškodovala oba glavna sprejemalca, Jure Okroglič si je v prvem nizu poškodoval gleženj, junak zadnjih tekem, kapetan Dejan Čabarkapa pa palec, tako da so imeli oslabljeni (oba nista več igrala) domači veliko težav s servisi gostov in pa tudi z napadalno trojko Matej Mihajlović - Jan Planinc - Jernej Detela.

Mariborčani, ki so proti Salonitu izgubili na zaključnem turnirju pokala v Mariboru, v dolino Soče niso dopotovali v najbolj optimističnem vzdušju, saj z njimi ni bilo blokerja Daliborja Šmitrana in organizatorja Iztoka Žitnika, ki ga je nadomestil Bojan Javornik. A mogoče jim je prav to prineslo, da so bili nekoliko bolj sproščeni. V vsej tekmi so zaostajali le na začetku prvega niza (1:3, 2:4), v preostanku tekme pa so ves čas vodili.

Pri prvem tehničnem odmoru po zaslugi servisov Planinca in protinapadov Detele 8:5. Pri izidu 7:10 se je domačim poškodoval Okroglič, namesto njega je v igro vstopil Blaž Marušič. Domači so še nekaj časa po zaslugi blokerskega para Dane Mijatović - Urban Česnik še držali korak, a končnico zaradi lastnih napak izgubili. Na začetku drugega niza se je poškodoval še Čabarkapa in domači so le stežka krotili servise tekmecev. Pri zaostanku 6:13 je trener Leon Schilling zamenjal praktično vse igralce, tako da so priložnost dobili tudi tisti, ki igrajo manj. Druga postava se je še srčno borila, se celo približala na dve točki zaostanka, toda za preobrat je zmanjkalo časa.

Schilling je z drugo postavo nadaljeval tudi v tretjem nizu, v katerem so gostje povedli s 4:0, nato pa prednost le še večali. Sredi niza so se domači sicer s serijo točk še približali, toda zmage Mariborčanov niso resneje ogrozili.


avtor: STA
foto: Borut Jurca
 
 
POŠLJI NOVICO