Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zgornja Gorenjska - Luka Koper 1:3

objavljeno dne: 01.02.2014

Žirovnica, 01. februarja (STA) - Odbojkarice Luke Koper so v tekmi 2. kroga modre skupine 1. DOL v gosteh premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:1 (17, 24, -16, 21).

Dvorana Pod Stolom, gledalcev 80, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanovič (Komenda).
Zgornja Gorenjska: Blažič 12, Berginc, Bernardi 10, Karič, Dolar, Jerala 3, Rozman (L), Pintar 10, Zidarič 9, Eržen, Tučen, Čuk 14.
Luka Koper: Barič 15, A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc 5, D. Lucas 14, Kramolc 15, Lovšin, Korošec 7, Pušnik, Kaker 11, Rušnjak.

  

Luka Koper si je z drugo zmago v zeleni praktično že zagotovila obstanek v ligi. Koprčanke so na Gorenjsko dopotovale v vlogi favoritinj, vlogo pa so na tekmi tudi upravičile. Domače so se sicer srčno borile, toda zmage kakovostnejših tekmic niso mogle preprečiti.

Po začetnem zaostanku so Gorenjke začele igrati bolj zbrano, a so gostje z Obale brez težav obdržale prednost. Varovanke Iztoka Kšele so se pred odmorom približale le na tri točke zaostanka (10:13), nato pa spet grešile in Koprčanke so naredile delni izid 6:0. Tina Korošec je z neugodnimi servisi povzročila veliko zmede v domači obrambi. Gostje pa so brez težav obdržale prednost in Gorenjke pustile na 17. točki.

Drug niz so gostiteljice začele bolje, takoj povedle s 3:1, na prvi tehnični odmor pa odšle z dvema točkama prednosti (8:6). Po odmoru so gostiteljice prednost še povečale (11:8), a spet dovolile, da so Koprčanke izenačile na 11. točki. Minimalno prednost so imele še od drugem tehničnem odmoru (16:15). Izenačeno je bilo tudi v končnici, niz pa je odločila večja izkušenost, predvsem pa zbranost gostij, ki so dobile še drugi niz, tokrat na razliko.

V tretjem so Koprčanke že v uvodu prevzele pobudo (1:4). Gorenjke se še niso predale in z borbeno igro jim je uspelo priti do preobrata in vodstva ob prvem tehničnem odmoru (8:7). Tina Korošec je odlično servirala, Tina Kaker je postavila dober blok in gostje so spet povedle. Sledil pa je še en preobrat v vlogi gostiteljic, ki so odšle na drugi tehnični odmor s prednostjo dveh točk (16:14). Po odmoru je bila na servisu nezaustavljiva Urša Jerala, Gorenjke so visok naskok 21:14 prenesle v mirno končnico ter zmanjšanje zaostanka v nizih.

Četrti niz se je začel izenačeno (5:5). Trenutek nezbranosti domačih so Koprčanke hitro izkoristile, na prvi tehnični odmor so odšle z 8:5. Podobno kot v prvem nizu so tudi v četrtem nizu gostiteljice imele veliko težav s servisi Tine Korošec in Koprčanke so pobegnile za šest točk (7:13). Štiri zaporedne točke gostiteljic so še dajale nekaj upanja za preobrat, a izkušene gostje so se hitro pobrale, po vodstvu ob drugem tehničnem odmoru (16:11) pa domačim bližje kot do treh točk ni uspelo priti in tako so gostje po nekaj manj kot dveh urah slavile zasluženo zmago.


avtor: STA
foto: OK Zgornja Gorenjska
 
 
POŠLJI NOVICO