Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa - Vital 3:0

objavljeno dne: 31.01.2014

Šempeter v Sav.dolini, 31. januarja (STA) - Odbojkarice Alianse so v tekmi 2. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske doma premagale ljubljanski Vital s 3:0 (20, 25, 20).

Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 150, sodnika: Miklošič, Tovornik (obe Maribor).
Aliansa: Lakovšek 12, Napotnik, Tanasković, Pučnik, U. Hren 2, Šega, Udrih 5, Petranović, Žohar 13, Žnidar 12, B. Hren 7, Borse, Pungartnik.
Vital: Janežič, Pene 15, Vogrič 4, Papič, Handanović 8, Jeršan, Zupančič, Đukić 10, Crnjac, Corel, Turk 1, Jovanov, Mijoč 3, Jović.

  

Aliansa je le dva dneva po porazu z Zgornjo Gorenjsko pokazala povsem drugačen obraz. V klubu so se očitno zavedli teže položaja, v ekipo zvabili Ines Udrih in libera Barbaro Šega, ki sta že nekaj časa bili v igralskem pokoju, a sta priskočili na pomoč, in to se jim je obrestovalo. Ekipa je bila videti, povsem drugače kot pred dvema dnevoma, takšen pa je bil tudi rezultat. Savinjčanke so zaigrale povezano, učinkovito, z odlično obrambo pa niso dovolile, da bi se Ljubljančanke razigrale.

Tekma se je sicer začela z izenačenim bojem, po izidu 10:10 pa so domače povsem prevzele niti v svoje roke, z dobro igro v napadu in trdnim blokom so prisilile tekmice k številnim napakam, tako da so brez kakršnih koli težav povedle z 1:0. Po zaslugi Mojce Pene so gostje v drugem nizu nudile močnejši odpor, imele celo priložnost, da izenačijo na 1:1, toda zapravile so dve zaključni žogi, domače pa so drugo izkoristile ter tako povedle z 2:0.

Začetek tretjega niza je gostjam še dajal nekaj upanja. Sara Đukić in Elmina Handanović sta nanizala nekaj točk, prispevali tudi tri ase, tako da je Vital vodil s 14:10. A nato so domače predvsem po zaslugi Maje Žohar, ki se je poigravala s tekmicami, dobile šest točk zapored, niz ter tekmo pa mirno pripeljale do konca.


avtor: STA
 
 
POŠLJI NOVICO