Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Lunos Maribor - ACH Volley 0:3

objavljeno dne: 29.01.2014

Maribor, 30. januarja (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 1. kroga modre skupine 1. DOL za moške v Mariboru premagali domači Lunos s 3:0 (20, 18, 14).

Dvorana Tabor, gledalcev 60, sodnika: Valentar (Prevalje) in Gril (Limbuš).
Lunos Maribor: Šmitran 3, Vovk 3, Mlakar 2, Žitnik, Plesec 4, Planinc 7, Donik 3, Škorc, Mihajlović 3, Srpak, Detela, Dukarić.
ACH Volley: Flajs, Klobučar 10, Pleško 11, Bregant 13, Ropret, Fabjan, Mihalj 7, Brulec, Vidič 7, Koncilja 1.

  

Odbojkarji ACH Volley so, kot kaže, hitro pozabili na polom v pokalnem tekmovanju. V tekmi z Mariborčani so dokaj gladko zmagali, nekaj več težav so imeli le v prvem in drugem nizu. Obe ekipi sta nastopili oslabljeni, gostitelji brez poškodovanega Iztoka Žitnika, gostje pa brez obolelega Jana Pokeršnika. V obeh ekipah so tokrat priložnost za igro dobili nekateri odbojkarji, ki sicer ne igrajo veliko.

Ljubljančani so dokazali, da jim mariborska ekipa še niso kos. Igrali so sproščeno, zanesljivo v obrambi in napadu, tudi blok je bil njihovo orožje, tako da se gostitelji niso naigrali. Mariborčani so v uvodnih minutah vsakega niza držali korak s tekmecem, nato pa so gostje uveljavili bogate izkušnje in v končnicah zlahka strli odpor gostiteljev.

"ACH Volley je po kakovosti še vedno veliko pred nami, čeprav bi lahko dosegli ugodnejši rezultat. Nekateri fantje so dobili priložnost, da prvič zaigrajo proti tako uglednemu tekmecu, kar je zagotovo dobra izkušnja zanje. Z njihovo igro sem zadovoljen," je pojasnil trener Lunosa Maribor Sebastijan Škorc. "V taborski dvorani smo izgubili pokalno lovoriko, zdaj nas čaka boj za ubranitev naslova prvaka. Tokrat nismo igrali najbolje, toda pomembna je zmaga," je razložil igralec državnih prvakov Jan Klobučar.


avtor: STA
 
 
POŠLJI NOVICO