Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa - Zgornja Gorenjska 0:3

objavljeno dne: 29.01.2014

Šempeter v Savinjski dolini, 29. januarja (STA) - Odbojkarice Zgornje Gorenjske so v tekmi 1. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske v Šempetru premagale Alianso s 3:0 (22, 18, 21).

Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 80, sodnika: Merhar, Tovornik (oba Maribor).
Aliansa: Lakovšek 8, Borse 4, Tanasković 1, Pučnik, U. Hren 2, Žnidar 13, Petranović 3, Žohar 7, B. Hren, Napotnik, Pungartnik 7.
Zgornja Gorenjska: Pajnik 1, Blažič 10, Berginc 1, Bernardi 5, Karič, Dolar 1, Ropret 1, Rozman, Pintar 13, Zidarič 16, Brgant, Eržen, Tišlar, Čuk 5.

  

Še v lanski sezoni so nocojšnje tekmice krojile vrh rednega dela prvenstva, obe ekipi sta se namreč zanesljivo uvrstili v modro skupino in četrtfinale, v letošnji sezoni pa se je slika povsem zasukala. Z vrha sta se tako Aliansa kakor tudi Zgornja Gorenjska preselili na rep razpredelnice, s petimi oziroma tremi zmagami v rednem delu, tako da sta obe drugi del prvenstva začeli v zeleni skupini, v boju za obstanek. Pred uvodnim gostovanjem so bile v slabšem položaju Gorenjke, ki so drugi del začele s tremi točkami zaostanka, kar je bil le še dodaten pritisk na varovanke Iztoka Kšele, ki pa so bile pred potjo v Šempeter trdno odločene, da bodo porazom naredile konec. Motiv je bil še toliko večji, kajti moštvo je okrepila izkušena Nika Zidarič.

Gorenjke so letos Šempetranke že dvakrat premagale, da jim ležijo pa se je pokazalo tudi tokrat. Obe ekipi sta sicer odlično sprejemali, a gostje so bile za odtenek boljše v drugih elementih obrambe in tudi v napadu, kar jim je na koncu prineslo veselje. Zgornja Gorenjska je bila v večjem delu posameznih nizov v vodstvu, a so jih gostje lovile, nekajkrat tudi prehitele, toda končnice so vselej pripadle varovankam Iztoka Kšele, ki so povsem zasluženo zmagale.


avtor: STA
 
 
POŠLJI NOVICO