Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Vital - Koper 1:3

objavljeno dne: 29.01.2014

Ljubljana, 30. januarja (STA) - Odbojkarice Luke Kopra so v tekmi 1. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske v Ljubljani premagale Vital s 3:1 (-24, 17, 17, 13).

Dvorana ŠD Krim, gledalcev 40, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Klinar (Žirovnica).
Vital: Janežič, Pene 12, Vogrič 8, Handanović 7, Jeršan, Zupančič, Đukić 3, Crnjac 2, Corel 1, Turk 19, Mijoč 2, Jović.
Luka Koper: Barič 11, A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc 8, D. Lucas 17, Pekić 7, Lovšin, Korošec 4, Pušnik, Kaker 16, Flego.

 

Odbojkarice Vitala ne najdejo poti iz krize. Serijo porazov iz prvega dela so nadaljevale tudi v zeleni skupini, tako kot v prvem delu jih je v Ljubljani še enkrat premagala Luka Koper, ki je tokrat igrala brez izkušene Petre Kramolc. Koprčanke domače z izjemo zadnjega niza niso nadigrale, a so bile zanesljivejše v vseh elementih, tako da so potrdile napovedi, da z obstankom v ligi ne bodo imele večjih težav.

Primorke so vodile že večji del prvega niza, toda po drugem tehničnem odmoru so beležile črne trenutke, Ljubljančanke so serijo točk prešle v vodstvi (17:16), ki so ga držale do konca, izkoristile pa so tretjo zaključno žogo.

V drugem nizu so še ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4, nato pa so na igrišču uzagospodarile gostje. Izkušena Tina Kaker je odlično servirala, svoje odigrala tudi v bloku, v napadu pa je točke zbirala Dijana Lucas. Koprčanke so prišle do drugega niza, nato brez večjih težav do tretjega, v zadnjem pa so gostiteljice povsem nadigrale, dopustile so jim le 13 točk.


avtor: STA
 
 
POŠLJI NOVICO