Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Panvita Pomgrad 1:3

objavljeno dne: 29.01.2014

Kamnik, 29. januarja (STA) - Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 1. kroga 1. DOL v modri skupini izgubili s Panvito Pomgradom z 1:3 (-22, -21, 17, -20).

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Skudnik (Mežica) in Globačnik (Topolšica).
Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan 4, T. Štern 3, Kvas 5, Pokeršnik 17, Ribič, Štembergar Zupan 12, Brus 8, Hrast, Kotnik 16.
Panvita Pomgrad: Ajlec, Pavlovič 6, Pelemiš 19, Čolović 1, Vrabl, Topovšek, Bogožalec 14, Tot 13, Grabar, Drvarič.

 

V svojo četrto tekmo v sedmih dneh so kamniški odbojkarji vstopili v oslabljeni zasedbi, kajti Jernej Stavbar ima že od ponedeljka mavec na desni roki, danes pa je bil na artroskopiji kolena Žiga Štern, tako da je imel domači trener Marko Brumen na voljo le enajst igralcev.

Domači so v prvem nizu vodili za tri, a so gostom pri 13. točki dovolili izenačenje. Odbojkarji Panvite so si preko Flisarja pred končnico niza priigrali dve točki naskoka (22:20), Sobočani pa so prišli do kar treh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 in izkoristili drugo.

Kamničani so tudi v nadaljevanju imeli težave z učinkovitostjo v napadu, tako da so gostje v drugem nizu pobegnili že za pet točk (11:6). Do drugega tehničnega odmora so Kamničani svoj zaostanek znižali, a so nato soboški odbojkarji hitro spet prišli do petih točk prednosti (17:12). Domači so se še približali na točko zaostanka (19:20, 20:21), Sobočani pa so dosegli dve zaporedni točki in preprečili napeto končnico.

Po izidu 13:9 za Calcit v tretjem nizu so domači po zaslugi Tineta Kvasa in dveh asov hitro povišali na 22:16, tako visoke prednosti pa domača ekipa ni zapravila. Na krilih zmage v tretjem nizu so Kamničani začeli tudi četrtega in na prvi tehnični odmor odšli z vodstvom dveh točk. Gostje pa so nato povedli z 11:10 ter 18:17, ko pa je bilo po polminutnem odmoru že 21:18, je bilo jasno, da je odpor domače ekipe zlomljen.

"Ekipa Panvite Pomgrada je kakovostna ekipa. Njihova prva šesterka je boljša od naše in glede na to, da smo tudi mi bolj ali manj padli na prvo šesterko, pa še ta ni v polni zasedbi, je ta razlika še bolj očitna. Danes nekateri igralci, ki so blesteli v Mariboru, niso bili tako razpoloženi. Mislim, da to ni samo problem utrujenosti, ker nekateri od njih s tem ne bi smeli imeti večjih težav, temveč bolj psihe," je poraz ocenil domači trener Marko Brumen.

"Zadovoljen sem z igro in rezultatom večji del tekme, ne pa s tretjim nizom, ko smo vanj vstopili preveč ležerno, kar se nam je maščevalo. V tem nizu smo igrali zelo nekolektivno, zato tudi poraz. Posledično smo se morali v četrtem nizu zbrati in dvigniti svojo igro na raven, ki smo jo prikazali v prvih dveh nizih," pa je menil trener gostov Dejan Fujs.


avtor: STA
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO