Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Krka - Šoštanj Topolšica 3:2

objavljeno dne: 29.01.2014

Novo mesto, 29. januarja (STA) - Odbojkarji Krke so v tekmi 1. kroga zelene skupine 1. DOL za moške v Novem mestu premagali Šoštanj Topolšico s 3:2 (23, 22, -23, -19, 9).

Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Markel (Bled), Blaznik (Brezovica).
Krka: Brulec 20, Ožbalt, Erpič 2, Kosmina 9, Kastrevec, Vesel, Kos 16, Pucelj 5, Longar, Rastoder, Žlajpah 20, Turk 1.
Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc 13, Lipovac 6, Port 4, Kumer 11, Boženk 2, Rojnik 16, Pavič 6, Menih, Koželnik 4, Uršič 9.

 

V zeleni skupini, v kateri so ekipe zelo izenačene, bo v boju za obstanek vsaka tekma zelo pomembna. Kot so po tekmi s Šoštanjčani dejali v domačem taboru, je težko pričakovati, da bodo moštva kazala kakovostne tekme, borbenosti pa zagotovo ne bo manjkalo. In takšen je bil tudi tokratni obračun. Obe ekipi sta v raztrgani igri naredili precej napak, odločale pa so malenkosti, tudi s pomočjo sreče sta točki ostali v Novem mestu.

Gosti so igrali brez prvega podajalca Marka Bojinovića, kar se jim je v igri še kako poznalo. Kljub temu so v prvih nizih držali korak vse do končnice, v kateri pa so bili tekmeci bolj zbrani in videti je bilo, da bodo Novomeščani, vsaj kar se tiče nizov, tekmo gladko dobili. Toda ko so izenačen tretji niz dobili gosti, ki so izničili zaostanek 12:18, so domači popustili. Četrti niz je gladko pripadel Šoštanjčanom, a ti psihološke prednosti v "tie breaku" niso znali izkoristiti.

V njem so domači, pri katerih se je izkazal predvsem Domen Kos, povedli z 8:3, prednost pa brez težav zadržali do konca. "Šoštanjčanom, ki še zdaleč niso igrali slabo, je ob koncu padla koncentracija, v lovljenju so izgubili preveč moči, kar smo znali izkoristiti," je dejal pomočnik domačega trenerja Jerneja Rojca, Gorazd Kosmina, ki meni, da so imeli gosti boljši sprejem, v drugih elementih pa so bili boljši domači.


avtor: STA
foto: Kalan Aleš
 
 
POŠLJI NOVICO