Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Calcit Volleyball 1:3

objavljeno dne: 07.12.2013

Maribor, 07. decembra (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branik so v tekmi 8. kroga srednjeevropske lige izgubile proti Calcitu Volleyballu z 1:3 (21, -20, -31, -20).

Dvorana Lukna, gledalcev 150, sodnika: Globačnik in Skudnik (oba Slovenija).
Nova KBM Branik: Mlakar 24, Blagne 8, Kučej 6, Kaučič 5, Ajnihar, Igličar 4, Gričnik, Najdič 3, Starčević 22, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković.
Calcit Volleyball: E. Mori 5, Turnšek 17, Božič, Kavčič, Borko 9, Vrhovnik 12, Valenčič, N. Mori, Hribar, M. Jerala, Charuk 11, Ščuka 14.

Odbojkarice Calcita iz Kamnika so v Lukni presenetile ekipo Nove KBM Branika. Gostje so po izenačeni igri, v kateri so na trenutke prikazale nekaj več od gostiteljic, zasluženo zmagale in se Mariborčankam oddolžile za poraz v prvi tekmi, v kateri je bil rezultat prav tako 3:1.

Gostiteljice so uvodni niz začele zelo zanesljivo, povedle z 8:3 in 12:8, nato pa se jim je ustavilo. Pobudo na igrišču so prevzele gostje, ob drugem tehničnem odmoru pa vodile za dve točki. V nadaljevanju je bila igra izenačena, pri rezultatu 21:21 pa je domača vrsta z nekaj odličnimi potezami osvojila štiri točke zapored in tudi niz.

Tudi v začetku drugega nizu je bila pobuda na strani domačink, a so Gorenjke hitro vzpostavile ravnotežje. Z delnim izidom 4:0 je gostiteljicam uspel preobrat in vodstvo 11:8, toda tudi gostje so nato osvojile pet točk zapored in ob drugem tehničnem odmoru vodile za točko. Končnica je bila izenačena do rezultata 18:19, nato pa je ekipa Calcita po zaslugi Tjaše Turnšek povedla s 24:19, z drugo zaključno žogo pa izenačila rezultat v nizih.

Kamničanke so imele niti igre v rokah tudi v začetku tretjega niza, ko so igrale izredno zanesljivo v obrambi in učinkovito v napadu. Povedle so z 8:3. Slovenske prvakinje so v nadaljevanju strnile svoje vrste in prek učinkovitih Ize Mlakar in Ane Starčević z delnim izidom 5:0 izenačile rezultat. Toda Gorenjke jim niso ostale dolžne. S serijo točk so dosegle preobrat in povedle z 21:15. Spet so sledile minute dobre igre Mariborčank, pri 23:23 so izničile prednost tekmic. V končnici se je vnel boj za vsako točko, gostiteljice so imele kar šest priložnosti za zmago v tretjem nizu, a so jih zapravile, dve priložnosti so zapravile tudi gostje, tretje pa ne in se veselile vodstva v nizih.

Da gre za kakovostno izenačeni odbojkarski ekipi, je pokazal tudi četrti niz. Do 7:7 si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, ko pa so se pri Mariborčankah začele pojavljati napake, so Kamničanke to s pridom izrabile in povedle s 16:10. Gostje tudi v nadaljevanju z zanesljivo igro vodstva niso izpustile iz rok, tako da so zasluženo osvojile zmagoviti niz.

"Porazu so botrovale napake. Bilo jih je preveč in same smo krive, da smo ostale brez točk. Tekmice so igrale bolj zanesljivo in zasluženo zmagale," je povedala kapetanka mariborskih odbojkaric Mihela Planinšec. "O zmagi je odločala naša večja želja po zmagi in tudi hrabra igra. Na tekmo z državnimi prvakinjami smo se dobro pripravile, igrale po navodilih trenerja in to se nam je obrestovalo," je pojasnila kapetanka kamniških odbojkaric Tamara Borko.


avtor: STA
foto: Thomas Črnčec
 
 
POŠLJI NOVICO