Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Braslovčanke med kadetinjami

objavljeno dne: 12.06.2013

V nedeljo, 9. junija je v Braslovčah potekal še zadnji letošnji finalni turnir. Za naslov državnih prvakinj v kategoriji kadetinj so se pomerile domačinke iz Braslovč, igralke iz Prevalj ter klubov Vital in Mladi Jesenice. Turnir sta sodila Miha Oman in Mojca Tovornik, vodil pa ga je delegat OZS Ljubo Globačnik.
V prvi polfinalni tekmi so se za mesto v velikem finalu pomerili ekipi iz Braslovč in Prevalj. Prevaljčanke so nudile odpor domačinkam le na začetku obeh nizov, nato pa popustile. Igralke iz Braslovč so se jim tako oddolžile za lanski poraz v finalu in se zanesljivo, z rezultatom 2:0 (25:13, 25:13), uvrstile v boj za zlato.
Drugi polfinale, ki so ga odigrala dekleta iz klubov Vital in Mladi Jesenice je postregel z borbeno in napeto končnico ter tremi nizi. Bolje so začele Vitalovke in izgledalo je, da bodo druge finalistke. Vse se je obrnilo, Jeseničanke so dobile drugi niz in v napeti končnici tretjega ostale zbrane ter se veselile uvrstitve v veliki finale z rezultatom 2:1 (21:25, 25:21, 18:16).
V tekmi za tretje mesto sta si nasproti stali poraženki polfinala, ekipi Vital in Prevalje. Vitalovke so se po izgubljeni tekmi pobrale in zopet dobile prvi niz na 19. točki. Drugi niz je popolnoma pripadel igralkam Prevalj, vse do rezultata 23:16, ko so se Ljubljančanke vrnile v igro in znižale rezultat, a na koncu je zmanjkalo malo sreče, izgubile so na razliko. Ponovil se je scenarij iz druge tekme polfinala, Vitalovke so popustile v ključnih trenutkih, izgubile 15:12 in bronaste medalje so pripadle Korošicam.
Veliki finale, ki je odločal o prvakinjah, pa je bil vrhunec dneva. Braslovčanke in Jeseničanke so začele malce nervozno, nato pa so domačinke z odličnimi servisi nasprotnice oddaljile od mreže in brez večjih težav dobile prvi niz z rezultatom 25:16. Bolj razburljiv je bil drugi niz, v katerem sta bili ekipi dolgo izenačeni, a so na koncu več zbranosti prikazala dekleta iz Braslovč. Rezultat drugega niza je bil 25:19. Zadnji, tretji niz pa so domačinke dobile na 8. točki. Dobro so servirale, odigrale nekaj atraktivnih akcij in dokazale da resnično sodijo v sam vrh. V svojem tretjem finalu so osvojile tako želeno zlato in postale državne prvakinje.
Sledila je podelitev medalj, pokalov in nagrad, ki sta jih podelila župan občine Braslovče Branimir Strojanšek in Taja Steblovnik. Za najboljše igralke so bile razglašene: pri Vitalu Sara Đukić, v ekipi iz Prevalj Špela Bukovec, pri Jesenicah Ela Pintar in pri domačinkah Katja Mihevc. Najboljša igralka turnirja pa je bila domača kapetanka Zala Zbičajnik.
Turnir, ki je trajal do poznega popoldneva si je ogledalo več kot 300 navijačev. V Braslovčah so navijači zopet pripravili pravi odbojkarski praznik, ki so ga končali s piknikom za vse igralke, trenerje in navijače.
avtor: ŽOK Braslovče
 
 
POŠLJI NOVICO