Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ankarančanke najboljše

objavljeno dne: 04.06.2013

Dne 2.6.2013 je OK Ankaran Hrvatini organiziral zaključno finalno državno prvenstvo v mini odbojki – deklice v športni dvorani OŠ Anton Ukmar v Kopru. V zaključno prvenstvo so se uvrstile ekipe OK Vital 1 Ljubljana, OK Kajuh Šoštanj, Calcit wolleyball in OK Ankaran.
Ankaran v letu 2013 praznuje 10-letnico obstoja in se je kot vodilna ekipa v predtekmovanjih v zahodni skupini prijavila za organizacijo DP in OZS ji je zaupala izpeljavo prvenstva. Prvenstvo se je organiziralo v Kopru, kajti telovadnica v OŠ Hrvatini kjer sicer domuje in tekmuje v ligi OK Ankaran Hrvatini ni izpolnjevala zahtevanih kriterijev za organizacijo DP.
Tekmovanje je s strani OZS nadzoroval in vodil , sekretar tekmovanj na OZS g. Branko Maček. Na ogled prvenstva je prišlo cca 300 gledalcev. Samih tekmovalcev z vodji ekip je bilo udeleženih cca 60. Tekme sta sodila izkušena državna sodnika : EMA VRATARIČ. in DEAN VIDMAR. Sistem medsebojnih tekem je pogojen z uvrstitvami iz turnirskih predtekmovanj v zahodni in vzhodni državni skupini, kjer so najboljše uvrstitve dosegle zgoraj naštete udeleženke DP
Najprej sta se pomerili ekipi OK Ankaran in OK Vital 1 Ljubljana , kjer je Ankaran zmagal z 2:0 ( 25-17,25-6 ) v setih.
V naslednji tekmi sta se pomerili ekipi Calcit wolleyball in OK Kajuh Šoštanj kjer je zmagal Calcit z 2:1. ( 19-25,25-17,25-20)
Za tretje in četrto mesto sta se pomerila poraženca Vital 1 Ljubljana in Kajuh Šoštanj, kjer je zmagal Šoštanj z 2:0.( 25-23 ,25-10).
V finalu za državnega prvaka sta se pomerila zmagovalca Ankaran in Calcit wolleyball kjer je zmagal Ankaran z 2:0 ( 25-13) in (25- 12) in tako postal državni prvak v mini odbojki – deklice v sezoni 2012-2013.
Na vseh tekmah so bile igralke deležne glasne podpore svojih navijačev .one pa so se jim oddolžile s srčno , borbeno igro za vsako točko .Tokrat so Ankarančanke bile boljše v vseh elementih odbojkarske igre od svojih vrstnic in zasluženo osvojile prvo mesto na turnirju . Omeniti velja še ,da so sodniki z odliko opravili svoje delo .
Tekmovalke, vodje ekip in drugi so bili tudi obdarjeni s praktičnimi nagradami. Za uvrstitve so tekmovalke dobile diplome oz. medalje. Vsaka ekipa pa tudi pokal. Za najboljšo igralko na turnirju je bila izbrana Lia Apollonio iz OK Ankaran .
Sodeč po izjavah udeležencev , vodstva OZS in gledalcev je bilo tekmovanje uspešno in zgledno organizirano .Potekalo je v duhu » Fair Play-a« . in končalo brez poškodb.Za to gre pohvaliti igralke, njihove mentorje ,sodnike in gledalce .
avtor: OK Ankaran
 
 
POŠLJI NOVICO