Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa - Luka Koper 0:3

objavljeno dne: 26.04.2013

Šempeter v Savinjski dolini, 26. aprila (STA) - Odbojkarice Luke Koper so v tretji tekmi za tretje mesto v 1. DOL Radenska Naturelle v gosteh premagale Alianso s 3:0 (17, 19, 18) in z izidom 2:1 v zmagah osvojile končno tretje mesto v DP.
Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 320, sodnika: Atanasov (Kranj), Novak (Dvor).
Aliansa: Lakovšek 1, Šega, Božič 6, Borse 9, Marčeta, Jovič, Petranovič 12, Žohar 1, Žnidar 2, Hren 4, Napotnik 1, Pungartnik 3.
Luka Koper: Barič 12, A. Lucas, Cesar, Kušar, Bratož 8, Ferlinc 8, D. Lucas 13, Lovšin, Korošec 6, Pušnik, Kaker 9, Flego.
Potem ko so po zaostanku v malem finalu na prvi tekmi zanesljivo dobile drugo tekmo na domačem terenu, so se koprske odbojkarice z borbeno predstavo zanesljivo veselile še druge gladke zmage, tokrat v gosteh, ter osvojile končno tretje mesto v prvenstvu.
Koprčanke so v Šempeter prišle odločene, da ponovijo rezultat iz predlanske sezone, kar jim je tudi uspelo. V zadnji tekmi za tretje mesto so bile v vseh pogledih boljše nasprotnice, tako da igralke Alianse kljub bučni podpori domačih navijačev niso imele resnih možnosti za zmago. V posameznih izid so sicer tudi vodile, a so gostje pri drugem tehničnem odmoru že prevzele vajeti v svoje roke (16:12, 16:13). Le v tretjem so bile v tem obdobju igre domače v prednosti in vodile s 16:14, toda nato je sledil delni izid 7:1 za Koprčanke in upov domačih je bilo konec.
Koprska naveza Barič-Bratož-Lucas je bila v napadu nerešljiva uganka za Šempetranke, poleg tega pa so prav vse koprske igralke odlično izvajale začetne udarce. Domačim tako kaj več od častnega poraza ni uspelo doseči. V vrstah Alianse so povsem odpovedale sprejemalke, tako da so Primorke imele res lahko delo v obrambi, vse protinapade pa so nato uspešno realizirale. Pri ekipi z Obale velja pohvaliti tudi mlado podajalko Tino Korošec.
avtor: STA
foto: Kaja Božič
 
 
POŠLJI NOVICO