Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Prvaka bo dala peta tekma v Kamniku

objavljeno dne: 25.04.2013

Maribor, 25. aprila (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so v četrti finalni tekmi 1. DOL Radenska Naturelle v Mariboru premagale Calcit Volleyball s 3:1 (21, -22, 6, 19) in finalno serijo izenačile na 2:2.
Dvorana Lukna, gledalcev 700, sodnika: Melavc (Šempeter), Valentar (Prevalje).
Nova KBM Branik: Mlakar 22, Blagne 2, Kučej 18, Kaučič, Andreyko 3, Igličar 13, Najdič 1, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković, Hutinski 12.
Calcit Volleyball: Guštin 8, Turnšek 9, Podlesnik, Handanović, Ljubetić, Kramolc 7, Lenarčič, Starčević 13, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 10, E. Mori 1.
Četrta finalna tekma je imela svojo uverturo že takoj po tretji. Mariborski klub, nezadovoljen s sojenjem na tekmi v Kamniku, se je pritožil Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS), zaradi domnevnih kršitev pravil je zahteval, da se tekma ponovi. Zaradi pritožbe bi se lahko finalna serija zavlekla, četrta tekma je bila nekaj časa celo pod vprašajem, a so se na srečo strasti umirile, tako da so lahko najboljše slovenske igralke spet pokazale, kaj znajo.
In v četrti tekmi so mnogo več znanja pokazale branilke naslova, igralke Nove KBM Branika, ki lovijo 12. naslov. Razglašene pokalne zmagovalke iz Kamnika, ki so se mučile s sprejemanjem odličnih začetnih udarcev tekmic, so nadigrale v vseh elementih, brez večjih težav prišle do druge zmage v seriji, ker imajo tudi Kamničanke dve, bo o prvakinjah odločala nedeljska peta tekma v Kamniku.
Mariborčanke, očitno zelo motivirane, so tekmo odlično začele. Po dveh zaporednih točkah Sare Hutinski so povedle s 5:2, po pol minute odmora pa so prednost povečale na štiri točke. A zaradi neprepričljivega sprejema domačih so gostje hitro vzpostavile ravnotežje in gledalci so v nadaljevanju niza gledali izenačen boj. Domače so bile ves čas v prednosti, a njihova prednost je bila minimalna, tako da je niz odločila šele končnica. Po izidu 21:21 je na servis prišla Elena Kučej, z dvema asoma in še dvema dobrima začetnima udarcema je svoji ekipi zagotovila štiri zaporedne točke ter vodstvo z 1:0.
Premoč gostiteljic se je nadaljevala tudi na začetku drugega niza. Kamničanke so imele še naprej težave s sprejemom, tako da so domače z deseto zaporedno točko na tekmi povedle s 6:0, a tako kot v prvem nizu je tudi tokrat njihova uvodna prednost hitro skopnela. Na osmi točki sta bili ekipi izenačeni, gostje so po točki Jelene Strel Kosmač povedle z 11:9 in pozneje tudi 13:10. Njihov nalet je s servisi zaustavila Kučejeva, ob drugem tehničnem odmoru v nizu je bila prednost spet na strani domačih. Te so še vodile z 21:19, a končnica je povsem pripadla Gorenjkam, ki so tako izid izenačile na 1:1.
Tudi tretji niz se je začel z visokim vodstvom Štajerk, ki so predvsem po zaslugi Urške Igličar vodile s 6:0 in po odličnih servisih Mlakarjeve tudi s 15:3. Čeprav se v odbojki stvari lahko hitro spremenijo, pa je bilo predvsem zaradi katastrofalne igre gostij že takrat jasno, da bodo Mariborčanke tiste, ki bodo v vodstvu z 2:1.
A tudi po tem varovanke Brune Najdiča niso popuščale. V uvodu četrtega niza so spet ekspresno prišle do visoke prednosti. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:3, malo pozneje z 12:4, tako da je bilo videti, da se kamniška barka dokončno potaplja. Toda še so jo poskušale rešiti, prišle do zaostanka 10:14, a Mlakarjeva in kolegice ji priključka niso dovolile.
Izjave po tekmi :
Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: "Vesel sem, da smo finale končnice pripeljali v peto tekmo, vesel pa sem tudi za vsako igralko, ki dobro igra. Po prvih dveh nizih smo potrebovali še eno igralko, ki bi bila uspešna iz cone štiri, to je bila danes Urška Igličar. Odlično igro je prikazala tudi Elena Kučej, ki je prvič igrala v prvi postavi in tudi to se je izkazalo za odlično. Ker je to že četrta finalna tekma končnice, Urška in Elena pa do zdaj nista veliko igrali, sta bili spočiti in morda je tudi to odločilo. Vendar moram pohvaliti tudi ostale igralke, tudi tiste, ki so morda igrale malce slabše. Vesel sem, da smo zmagali, vendar se moramo zdaj čim bolje pripraviti za peto tekmo, ki bo v nedeljo v Kamniku."
Petra Kramolc, kapetanka Calcit Volleyball: "Nismo izkoristile priložnosti. Namesto, da bi po domači zmagi s 3:0 v Maribor prišle odigrat mirno tekmo in dokončno rešit stvari, tega nismo naredile. Preprosto nismo naredile tistega, kar bi morale. Normalno je, da se Mariborčanke niso predale, me pa smo očitno mislile, da bomo do zmage prišle na lahek način. Ampak tako je to v športu. Upam, da bomo v nedeljo prikazale boljšo igro in dokazale, da smo najboljša ekipa v Sloveniji."
avtor: STA
foto: Thomas Črnčec
 
 
POŠLJI NOVICO