Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Koprčanke izenačile

objavljeno dne: 20.04.2013

Koper, 20. aprila (STA) - Odbojkarice Luke Koper so v drugi tekmi za tretje mesto v 1. DOL Radenska Naturelle premagale Alianso s 3:0 (20, 19, 24) in izid v zmagah izenačile na 1:1. Tretja tekma bo v petek, 26. aprila, ob 19. uri v Šempetru.
Dvorana Bonifika, gledalcev 100, sodnika: Jovanović (Komenda), Perčić (Kamnik).
Luka Koper:
Barič 12, A. Lucas, Cesar, Kušar, Bratož 14, Ferlinc 7, D. Lucas 11, Hodžič, Lovšin, Korošec 5, Pušnik 1, Kaker 5, Flego.
Aliansa:
Lakovšek 16, Šega, Božič 6, Borse 3, Marčeta, Jovič, Petranovič, Žohar 2, Žnidar 1, Hren 7, Napotnik 2, Pungartnik 7.
Če so na prvi tekmi za končno tretjo mesto Savinjčanke slavile brez težav, je to danes uspelo Koprčankam. Slednje so bile boljše vse tri nize, še največ odpora so gostje nudile v tretjem nizu. Aliansa in Luka Koper sta se letos pomerili sedmič, Primorke pa so zmagale šele drugič.
Domačinke so odločno krenile v prvi niz, gostje so izenačile na četrti točki, od 8:8 pa so precej bolje zaigrale Koprčanke. Šempetranke so še enkrat izenačile na 13:13, po tem pa so Primorke prvi niz odločile v svojo korist. V začetku drugega je bilo izenačeno do 3:3, po tem rezultatu pa so znova točke večinoma osvajale domače odbojkarice. Ko je bilo 12:6, nato pa še 16:7, je bilo jasno, da Savinjčanke niso tako razigrane kot na prvi tekmi, tako da je tudi drugi niz pripadel Primorkam.
Igralke Alianse so nekoliko bolje odprle tretji niz in nekaj časa vodile za točko. A to ni dolgo trajalo. Domačinke so spet povedle, vodile za dve ali tri točke, gostje pa so jih ujele na 21. točki. Koprčanke so se spet oddaljile za +2, Šempetranke so se v zaključku še enkrat približale (25:24), a zadnja točka in zmaga je pripadla Koprčankam.
avtor: STA
foto: Roman Fonda
 
 
POŠLJI NOVICO