Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kamničanke povedle v finalu

objavljeno dne: 13.04.2013

Kamnik, 13. aprila (STA) - Odbojkarice Calcita Volleyballa so v prvi tekmi finala 1. DOL Radenska Naturelle v Kamniku premagale branilke naslova, igralke Nove KBM Branika, s 3:1 (25, -16, 18, 19). Druga tekma bo v četrtek, 18. aprila v Mariboru.
Športna dvorana Kamnik, gledalcev 400, sodnika: Melavc (Šempeter) in L. Globačnik (Topolšica).
Calcit Volleyball: Guštin 9, Turnšek 18, Podlesnik 2, Handanović 1, Lenarčič 9, Kramolc 8, Ljubetić, Starčević 17, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 9, E. Mori.
Nova KBM Branik: Mlakar 14, Blagne 6, Kučej 1, Kaučič 6, Andreyko 15, Igličar 4, Đurđević 2, Najdič 1, S. Planinšec 1, Proković, Hutinski 13.
Ekipi Calcita Volleyballa in Nove KBM Branika se že četrtič zapored v finalu merita za naslov državnih prvakinj, po prvi tekmi pa bolje kaže Kamničankam, ki so doslej tekmicam v zaključnih dvobojih dvakrat morale priznati premoč.
Začetek dvoboja dveh izenačenih ekip je napovedoval zagrizen boj za vsako točko. Prve so do občutnejše prednosti prišle gostje, ki so po servisih Sare Hutinski povedle s 15:12. Toda domači trener Oleg Gorbačov je še pravi čas zaustavil njihov nalet, njegove varovanke so hitro ujele priključek. Pred vstopom v končnico se je poškodovala gostujoča igralka Višnja Đurđević, ki je morala zapustiti igrišče in verjetno končala z letošnjo sezono. Namesto nje je v igro vstopila Urška Igličar, Mariborčanke pa so povedle z 21:18. Gorbačov je reagiral z novim polminutnim odmorom in menjavo, v igro je namesto Tee Lenarčič vstopila Eva Mori, po zaslugi njenih začetnih udarcev sta bili ekipi na 21. točki izenačeni. Z asom Ane Starčević so Kamničanke povedle s 23:22, vseeno pa so si odbojkarice Nove KBM Branika priigrale dve zaključni žogi za zmago v prvem nizu. Kamničanke so obe ubranile, še več, po uspešnem napadu Jelene Strel Kosmač so same prišle do prve, ki so jo po napaki Ize Mlakar tudi izkoristile.
Drugi niz je povsem pripadel gostjam, ki so bolje servirale, še naprej je v tem elementu in tudi na splošno izstopala Hutinskijeva, Gorbačovu pa tokrat niso pomagali niti odmori niti menjave. A na zadovoljstvo številnih domačih navijačev so odbojkarice Calcita hitro pozabile na slabo igro v drugem nizu in tretjega začele veliko bolj zbrano, popravile so začetne udarce in igro ob mreži, posledica je bila njihova gladka zmaga v tretjem nizu
Četrti niz se je začel z nervozno igro in serijo zgrešenih servisov na obeh straneh. Prve so se je otresle Kamničanke, ki so na prvi tehnični odmor odšle z vodstvom 8:5. Po točki Turnškove so Kamničanke prvič v četrtem nizu povedle s štirimi točkami prednosti (10:6), toda po polminutnem odmoru in dveh zaporednih asih Nike Blagne so Mariborčanke povedle z 11:10, zato je polminutni odmor vzel trener domače ekipe. Z njim je le zaustavil mariborsko serijo točk, na drugi tehnični odmor pa so po bloku Strel Kosmačeve z dvema točkama prednosti odšle odbojkarice Calcita, ki so v nadaljevanju po bloku Maje Guštin gostjam ušle za štiri točke (22:18). Z asom Tee Lenarčič pa je bil izid že 23:18, in ko je Urška Igličar poslala žog v "avt", so bile Kamničanke pred zmago v prvi finalni tekmi končnice. Z blokom je zmago domači ekipi priborila Maja Guštin.
Izjavi po tekmi
Oleg Gorbačov, trener Calcit Volleyballa:
"V finalu je vedno prisotna nervoza, v prednosti je običajno tisti, ki se prej umiri in začne igrati svojo igro. Branik je prva dva niza igral v svojem scenariju, mi nismo, saj nismo izpolnjevali nalog, ki smo si jih zastavili. Prvi niz smo sicer dobili, verjetno je na to vplivala tudi poškodba Višnje Đurđević, medtem ko smo v drugem popolnoma popustili. Nato se je zadeva obrnila, Mariborčanke so padle na sprejemu in napadu, mi smo se v tem popravili in to je odločilo."
Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika:
"Ne bi ravno rekel, da je bila v naši ekipi prisotna nervoza, dobro, malce že, ker ni bilo dovolj energije. Prva dva niza smo sicer igrali dobro, vendar se nam je že takrat dogajalo, da smo delali manjše napake na "lahkih" žogah. Te napake so bile še številnejše v tretjem in četrtem nizu. Čeprav je Calcit zmagal, smo bili ves čas v igri. Dobro se je odzvala Nika Blagne, ki štiri mesece ni nič igrala. Na splošno sem zadovoljen z našo igro, popraviti moramo samo manjše malenkosti. Žal pa bomo do konca finala ostali brez Višnje Đurđevič, ki si je poškodovala koleno. Kaj ona pomeni za nas? Toliko kot Ana Starčević Kamniku."
avtor: STA
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO