Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa - Luka Koper 3:0

objavljeno dne: 12.04.2013

Šempeter v Savinjski dolini, 12. aprila (STA) - Odbojkarice Alianse so v prvi tekmi boja za 3. mestu v 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Luko Koper s 3:0 (21, 20, 15).
Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 400, sodnika: Sefried, Miklošič (oba Maribor).
Aliansa: Lakovšek, Šega, Božič, Borse, Marčeta, Jovič, Petranovič, Žohar, Žnidar, Hren, Napotnik, Pungartnik.
Luka Koper: Barič, A. Lucas, Jančar, Kušar, Bratož, Ferlinc, D. Lucas, Lovšin, Korošec, Pušnik, Kaker, Flego.
Aliansa in Luka Koper sta v letošnji sezoni odigrali že šest medsebojnih tekem, petkrat so zmagale Savinjčanke, le enkrat Primorke. Zato ni bilo dvoma, kdo je favorit. Zakaj, je pokazala tudi sama tekma, v kateri so bile gostiteljice boljši tekmec. Pokazale so, da se v odmoru zaradi nastopa kadetske reprezentance na evropskem prvenstvu niso zanemarile in da jim ni vseeno, ali bodo na koncu tretje ali četrte. Po mnenju vodstva kluba so celo odigrale eno najboljših tekem v letošnji sezoni.
Šempetranke, ki so spet imele bučno spodbudo približno 400 gledalcev, kar dokazuje priljubljenost odbojke na tem koncu Slovenije, so imele tekmo ves čas pod nadzorom. Takoj so prešle v vodstvo in ga višale vse do izida 20:11. Do takrat so Koprčanke veliko grešile, predvsem pri začetnih udarcih, domače pa so vsako njihovo napako spretno izkoristile. A nato so zašle v manjšo krizo, gostje so se približale na 21:23, a so se varovanke Bena Božiča še pravočasno zbrale in dobile niz.
Nadaljevanje je bilo izenačeno le do prvega tehničnega odmora drugega niza, pozneje pa so domače predvsem po zaslugi Maruše Pungartnik ušle, pri drugem tehničnem odmoru so vodile za štiri točke. A tudi po njem niso popustile, prišle so do vodstva 23:16 in 24:17. Pri izkoriščanju zaključnih žog so sicer imele nekaj težav, te je s servisi povzročila Dijana Lucas, a je bila njihova prednost dovolj velika, da so vodstvo podvojile.
Koprčanke so se še najdlje držale korak v tretjem nizu. Pred drugim tehničnim odmorom so zaostajale le za točko (14:15), a nato so domače na krilih razpoložene Barbare Hren dobile devet točk zapored in zmagovalec je bil odločen.
avtor: STA
foto: Roman Fonda
 
 
POŠLJI NOVICO