Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Murski Soboti nas čaka pekel

objavljeno dne: 27.03.2013

Branilci naslova državnih prvakov, odbojkarji ACH Volleyja, so se še drugič v mesecu dni in pol skoraj opekli in komajda izvlekli v dvoboju z neugodno Panvito Pomgrad. V uvodni tekmi prvoligaškega polfinala so se veselili zmage šele po skrajšanem petem nizu, v katerem so imeli žilavi gostje v rokah celo zaključno žogo.
Naposled so pretehtale ljubljanske izkušnje in kilometrina s težkih dvobojev na evropskih parketih. Vseeno pa trener ACH Volleyja LUKA SLABE opozarja, da bo v sredinem povratnem dvoboju v nabito polni dvorani v Murski Soboti njegovim varovancem zagotovo še težje.
Sobotni tivolski obračun je bil več kot dostojen trenutni fazi ligaškega tekmovanja, le Sobočani so bili za slovenske prvake očitno še nekoliko zahtevnejši zalogaj, kot so pričakovali pred tekmo. Slabe se s tem ne strinja povsem: »Ne, pričakovali smo natanko takšno Panvito, vedeli smo, da nam bo trda predla. Tekmeci so se borili kot levi, niso delali napak, igrali so srčno, tudi sam pa mojim fantom ne morem očitati pomanjkanja borbenosti in želje. Nismo bili pravi, me pa bodri to, da smo v zadnjih dneh res vrhunsko trenirali. Pred tivolskim dvobojem sem našemu športnemu direktorju omenil, da se kar malo bojim, kaj bo, ker smo zadnje tri dni pred tekmo tako suvereno in kakovostno trenirali, kar da ponavadi ravno obraten učinek na parketu. Pomurcem je treba čestitati, igrali so fenomenalno, pri nas pa je bilo le nekaj svetlih trenutkov.«
Slabetova četa je imela v vseh petih nizih pozitiven rezultat, ki pa ga v dveh ni zadržala do konca. »In prav to je tisto, kar bode v oči in me najbolj jezi: v obeh nizih, ki smo ju izgubili, smo imeli že zajetno prednost, ki pa je nismo znali zadržati. Premalo je bilo udarnosti, živalskosti, agresivnosti in želje, da je treba nasprotnika dotolči do konca. Enako se nam je skorajda pripetilo tudi v petem nizu, v katerem smo si že zagotovili dve, tri točke zaloge, pa tega dela nismo zmogli mirno pripeljati do konca,« je bil po sobotnem dramatičnem maratonu kritičen 35-letni Logatčan. Ki pa v isti sapi dodaja: »Toda v končnici veljajo le zmage, zato ni tako pomembno, ali je 3:0 ali 3:2. V modri skupini bi nam sobotni izid odščipnil točko, v polfinalu pa štejejo le zmage in mi smo zmagali.« Kdor si tekme ni ogledal, bi zagotovo mislil, da so se Ljubljančani tekmecev lotili s podcenjevanjem. »Marsikdo se verjetno sprašuje, le kaj smo počeli na parketu, jaz pa odgovarjam, da moram fantom čestitati za borbo. Seveda pa moram čestitati tudi Panviti, zdaj nas v Murski Soboti čaka pekel,« dodaja nekdanji trener UKO Krope in Calcita Volleyballa.
Če drugega ne, pa se je lahko Slabe še enkrat več prepričal, kako dobrodošlo za ekipo je, če ima na voljo dva enakovredna korektorja. V prvih treh nizih je svoje delo dobro opravil Alen Šket in prispeval 19 točk, ko pa so ga tekmeci nekajkrat ujeli v bloku, ga je trener potegnil na klop in namesto njega na parket poslal sicer rahlo obolelega Moryja Sidibeja, ki je prejšnji teden prebolel virozo, kar pa se v njegovi igri ni poznalo, saj je v zgolj dveh nizih vpisal kar 17 točk ob 72-odstotnem napadalnem izkoristku. »Vesel sem, da imam igralce, ki so pripravljeni v igro vskočiti s klopi, tokrat je bilo to Mory. Obenem sem bil primoran zamenjati Andreja Flajsa, čeprav je v napadu odigral domala brez napak (7:5), a smo potrebovali nekoliko čvrstejši sprejem. Z Danielom Lewisom nam je to dokaj uspelo, ni pa se mu posrečilo razigrati v drugih segmentih,« je pojasnil Luka Slabe.
V soboto je v igri ACH Volleyja marsikaj škripalo. »Imeli smo težave v vseh odbojkarskih prvinah začenši s sprejemom, tudi blok ni deloval, čeprav smo se dosti žog dotaknili. V vseh pogledih smo bili povprečni, manjkala sta prodornost in samozavest, nismo se odlikovali z vrhunsko distribucijo podaj, veliko težkih žog nismo realizirali, nasprotniki, ki so res delali neverjetne stvari, pa so jih. Pričakujem, da bo v sredo bolje.
Še vedno je v kadru kar nekaj težav z boleznimi in poškodbami. V prejšnjem tednu je viroza za kratko položila trojico igralcev (Mory Sidibe, Andrej Flajs, Carlos Moreno), libero Aleš Fabjan se je po poškodbi že vrnil, bloker Borislav Petrović pač še ne. »Bora je pretekli teden že kar konkretno sodeloval v procesu treninga, tako da računamo, da nam bo v Murski Soboti do določene mere že pomagal. Sezona se bliža koncu, vse ekipe imamo težave, ampak za nas to ne sme biti izgovor. Kakor koli že, ACH Volley mora zmagovati in ostati državni prvak,« je zaključil mladi trener ljubljanskega moštva.
avtor: Janez Porenta
foto: siol.net
 
 
POŠLJI NOVICO