Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa - Nova KBM Branik 1:3

objavljeno dne: 23.03.2013

Šempeter v Savinjski dolini, 23. marca (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so v drugi polfinalni tekmi končnice 1. DOL Radenska Naturelle v Šempetru premagali Alianso s 3:1 (-24, 21, 16, 20) in se skupnim izidom 2:0 uvrstile v finale).
Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 350, sodnika: Miklošič (Maribor), Skudnik (Ravne).
Aliansa: Lakovšek 5, Šega, Božič 7, Borse 5, Marčeta, Jović 2, Petranović 3, Žohar 9, Žnidar, Hren 13, Napotnik, Pungartnik 7.
Nova KBM Branik: Mlakar 13, Blagne, Kučej 4, Kaučič 7, Andreyko 15, Igličar, Đurđević 20, Emro, Najdič 2, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković, Hutinski 6, Pehnec.
Gledalci so šempetrsko dvorano dodobra napolnili, na koncu pa jim zagotovo ni bilo žal, saj so se jim igralke Alianse in Nove KBM Branika oddolžile z lepo predstavo, po mnenju domačega tabora najboljšo v letošnji sezoni. Šempetranke so dokazale, da znajo igrati boljše, kot so to pokazale na prvi tekmi v Mariboru, nudile so dostojen odpor, toda na koncu je zmagala boljša ekipa, Mariborčanke so se zanesljivo uvrstile v finale.
Gostiteljice so prvakinje na začetku presenetile in jih povsem razorožile. Z dobrimi servisi ter odlično igro v obrambi so ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:3, do drugega pa držale prednost dveh točk. A nato so za trenutek popustile, kar so gostje znale izkoristiti. Povedle so z 21:17, toda Šempetranke so na krilih odličnih Mojce Božič in Barbare Hren se vendarle zmogle moči za preobrat in vodstvo z 1:0 v nizih.
dobro igro so nadaljevale tudi na začetku drugega niza, v katerem pa so Mariborčanke popravile začetne udarce, predvsem je v tem elementu blestela Sara Najdič, njene servise pa je uspešno nadgrajevala Višnja Đurđević. Gostje so ves čas držale dve do tri točke prednosti, na koncu niza pa je domačim, ki so borile po najboljših močeh, zmanjkalo tudi nekaj sreče.
Gostiteljice so silovito začele tudi tretji niz, saj so povedle z 8:3 in 10:5, vendar nato popustile pri sprejemu. Varovanke Bruna Najdiča so se povsem razigrale v napadu, tudi v obrambi so delovale zanesljivo, posledica tega je bila, da so niz gladko dobile. Domačemu trenerju niso pomagale številne menjave, nikakor ni mogel zaustaviti ritma gostij, pri katerih sta bili v tem delu nezaustavljivi Iza Mlakar ter Diana Andreyko.
Savinjčanke so tudi v četrtem nizu imele svoje priložnosti, toda v napadu so bile premalo prodorne, očitno jim je začelo primanjkovati moči. To dokazuje dejstvo, da so tekmice točke dosegale s tretjega ali četrtega napada. Nova KBM je ves čas niza zanesljivo vodila in brez posebnih težav končala polfinalni obračun.
avtor: STA
foto: Kaja Božič
 
 
POŠLJI NOVICO