Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Luka Koper 3:0

objavljeno dne: 23.03.2013

Kamnik, 23. marca (STA) - Odbojkarice Calcita Volleyballa so v drugi tekmi polfinala 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Luko Koper s 3:0 ((12, 14, 18).
Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Miklošič (Maribor) in Skudnik (Mežica).
Calcit Volleyball: Guštin 9, Turnšek 8, Podlesnik 1, Handanovič 3, Ljubetič, Kramolc 6, Lenarčič 7, Starčević 17, N. Mori, Hribar, J. Strel Kosmač 8, E. Mori.
Luka Koper: Barič 4, A. Lucas, Jančar, Kušar, Bratož 3, Ferlinc 4, D. Lucas 4, Lovšin 3, Korošec 8, Pušnik, Kaker 4, Flego.
Na sredini prvi polfinalni tekmi končnice odbojkarice Calcit Volleyballa niti v enem trenutku niso podcenjevale koprske ekipe in temu primeren je bil tudi izid. Nekaj podobnega so v domači ekipi načrtovali tudi na povratni tekmi, ki jo je Oleg Gorbačov začel v najmočnejši zasedbi, gostujoči trener Marko Kalc pa je prav tako začel z ustaljeno postavo.
Kamničanke so s servisi oddaljile nasprotnice od mreže, v napadu so igrale učinkovito, posledica tega pa je bilo vodstvo petih točk ob prvem tehničnem odmoru. Z dvema zaporednima asoma Tee Lenarčič so calcitovke gostjam ušle za sedem točk (13:6), po še dveh asih pa je bilo 16:7. Tudi po visokem vodstvu so domače odbojkarice nadaljevale z dobro igro, tako da so Koprčanke le s težavo prihajale do točk. Njihov trener Marko Kalc je ritem domače ekipe skušal zaustaviti s polminutnima odmoroma in menjavami, vendar niti to ni spremenilo poteka uvodnega niza, ki ga je v svojem drugem poskusu zaključila Tjaša Turnšek.
Podobno kot prvega so domačinke začele tudi drugega. Po uspešnem napadu Turnškove so povedle za šest točk, s še tremi več pa so Kamničanke odšle na drugi tehnični odmor. Domače igralke so še naprej so "pritiskale" s servisom, temu primeren pa je bil tudi sprejem koprskih odbojkaric, ki so šele proti koncu niza vzpostavile ravnotežje na igrišču. Toda prednost Kamničank je bila takrat že neulovljiva.
Tretji niz je Oleg Gorbačov začel v nekoliko spremenjeni postavi, saj je odpočil kapetanko Petro Kramolc, v igro pa poslal Elmino Handanovič, ki je pred prihodom v Kamnik igrala za koprsko ekipo. Na njen servis so Kamničanke povedle s 4:0, toda po srečno priborjeni točki Dajane Lucas so gostje dosegle še dve točki in prvič na tekmi zapretile domači ekipi. S tremi zaporednimi asi Tine Korošec so na tehnični odmor odšle s prednostjo 8:7. Gostje so Kamničankam ušle za tri točke, nato pa so pokalne zmagovalke zaigrale bolje. Ko sta Tea Lenarčič in Maja Guštin s skupnimi močmi zaustavili napad Koprčank za vodstvo z 19:15 je bilo odpora gostij konec.
avtor: STA
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO