Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Luka Koper - Calcit Volleyball 0:3

objavljeno dne: 20.03.2013

Koper, 20. marca (STA) - Odbojkarice Calcita Volleyballa so v prvi tekmi polfinala 1. DOL Radenska Naturelle v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (16, 17, 18).
Dvorana Bonifika, gledalcev 200, sodnika: Markelj (Bled) in Pevc (Škofja Loka).
Luka Koper: Barič 12, A. Lucas, Jančar, Kušar, Bratož 6, Ferlinc 3, D. Lucas 5, Lovšin, Korošec 1, Pušnik, Kaker 4, Flego.
Calcit Volleyball: Guštin 10, Turnšek 11, Podlesnik, Handanovič, Ljubetič, Kramolc 5, Lenarčič 2, Starčević 13, N. Mori, Hribar, J. Strel Kosmač 10, E. Mori 1.
V lanski sezoni so koprske odbojkarice v polfinalu končnice državnega prvenstva na domačem igrišču premagale Kamničanke, ki so si nato pot do finala morale izboriti na tretji tekmi. Tudi na prvi letošnji medsebojni tekmi so varovanke Marka Kalca dodobra namučile odbojkarice Calcit Volleyballa, edine ekipe, ki se je v letošnji polfinale končnice uvrstila brez izgubljenega niza.
Koprčanke so se v uvodnem nizu do prvega tehničnega odmora enakovredno kosale z gostjami, nato pa so izbranke gostujočega trenerja Olega Gorbačova naredile delni izid 9:1, povedle z 21:10 in prvi niz je bil s tem odločen. Tudi drugi niz je bil popolnoma v znamenju odbojkaric Calcita, ki so do odločilne prednosti prišle po vodstvu z 10:7, ko so Koprčanke le s težavo prihajale do točk. V njihovi igri so se pojavile številne napake, po zaostanku z 12:20 pa je bilo odpora domače ekipe hitro konec.
Kamničanke so tretji niz začele silovito in povedle z 12:3. Zadovoljne z visokim vodstvom so gostujoče odbojkarice do konca drugega tehničnega odmora popustile, kar so Koprčanke izkoristile in se jim z delnim izidom 10:3 približale le na tri točke zaostanka. A gostje so se pravočasno prebudile in preprečile presenečenje.
avtor: STA
foto: Račič Zoran
 
 
POŠLJI NOVICO