Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Aliansa Šempeter 3:0

objavljeno dne: 20.03.2013

Maribor, 20. marca (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi tekmi polfinala DOL Radenska Naturelle premagale Alianso Šempeter s 3:0 (12, 21, 21).
Dvorana Lukna, gledalcev 180, sodnika: Perčič (Kamnik) in Jovanovič (Komenda).
Nova KBM Branik: Mlakar 15, Blagne, Kučej 1, Kaučič 3, Andreyko 8, Igličar, Đurđević 9, Emro, Najdič 5, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković, Hutinski 15.
Aliansa: Lakovšek 3, Šega, Božič 1, Borse 3, Marčeta, Jovič 1, Petranovič 8, Žohar 4, Žnidar 9, Hren 1, Napotnik 1, Pungartnik 4.
Gostiteljice so tekmo začele z začetnimi udarci Sare Najdič, ki so povzročali veliko težav igralkam na drugi stani mreže, nato je njeno vlogo prevzela Sara Hutinski in ob prvem tehničnem odmoru so Mariborčanke vodile 8:2. Tudi v nadaljevanju je gostjam preglavice povzročal sprejem, njihova igra v polju je bila neorganizirana in v napadu neučinkovita, saj so le stežka našle luknjo v čvrstem bloku Mariborčank. Ob drugem tehničnem odmoru so slovenske prvakinje vodile 16:8 ter z zanesljivo igro v polju in učinkovito v napadu prednost do konca niza še povišale.
Tudi v drugem nizu je mariborska ekipa narekovala ritem igre in povedla s 7:3, toda borbena zasedba Alianse je v nadaljevanju osvojila pet točk zapored in na prvi odmor odšla s točko prednosti. Sledil je novi preobrat in vodstvo Mariborčank s 13:12 ter nato še en zasuk, ki se je ob drugem tehničnem odmoru končal z vodstvom Šempetrčank s 16:15. Gostje so poskrbele tudi za zanimivo končnico. Gostiteljice so sicer povedle za štiri točke (23:19), Šempetrčanke so se jim približale na dve (23:21), preobrat pa jim ni uspel.
Da so Mariborčanke ranljive, so pokazale uvodne minute tretjega niza. Gostje so igrale domala brez napak, gostiteljice pa bledo in nezanesljivo, tako da je Aliansa povedla z 10:7. A gostje se niso dolgo veselile vodstva, kajti domača vrsta je zaigrala bolj odločno in zanesljivo, uspel jim je zasuk in ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:14 zanje. Do konca niza je bila igra izenačena, Mariborčanke pa vodstva niso več izpustile iz rok.
avtor: STA
foto: Thomas Črnčec
 
 
POŠLJI NOVICO