Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kema Puconci - Aliansa 1:3

objavljeno dne: 16.03.2013

Murska Sobota, 16. marca (STA) - Odbojkarice Alianse so v povratni tekmi četrtfinala končnice 1. DOL Radenska Naturelle v Murski soboti premagale Kemo Puconci s 3:1 (25, -21, 22, 18) in se s skupnim izidom 2:0 uvrstile v polfinale.
Dvorana Srednje ekonomske šole v Murski Soboti, gledalcev 200, sodnika: Tovornik (Maribor), Gril (Limbuš).
Kema Puconci: Koler 1, Praprotnik 2, Vidonja 7, Franko, Škraban 8, Banfi 1, Donša 5, Borko 18, Frumen 9, Topolovec 4.
Aliansa: Lakovšek 17, Šega, Božič 2, Borse 11, Marčeta, Jović, Petranović, Žohar 13, Žnidar 2, Hren 5, Napotnik, Pungartnik 20.
Odbojkarice Alianse so upravičile vlogo favoritov in še drugič v četrtfinalu premagale Kemo. Tekma v Murski soboti ni bila posebej kakovostna, a zanimiva, saj preobratov znotraj nizov ni manjkalo. Šempetranke so bile boljše v vseh elementih, tako da so zasluženo napredovale.
Domače so tekmo odlično začele, povedle s 6:2 in vodile vse do drugega tehničnega odmora (16:14). Nato pa so gostje po zaslugi dobrih servisov dosegle štiri točke zapored, vodile tudi z 21:18, kazalo je, da bodo zanesljivo prišle do vodstva. A prišlo je do novega preobrata, Prekmurke so prišle do zaključne žoge, ki pa je niso izkoristile, kazen pa je hitro sledila, Nina Borse je z asom Aliansi zagotovila vodstvo 1:0.
Podoben potek je imel tudi drugi niz, le da se je drugače razpletel. Gostiteljice so odlično začele, sredi niza popustile, a konec jim je spet pripadel, tako da je prišlo do izenačenja. Nekaj časa so se nato še upirale, čeprav so gostje nadzorovale položaj in dokaj gladko prišle do preostalih dveh nizov. Domači trener je poskušal nalet tekmic zaustaviti z menjavami, a pomagalo ni nič. Sprejem je bil enostavno preslab.
avtor: STA
foto: pomurec.com
 
 
POŠLJI NOVICO