Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Šoštanj Topolšica - Calcit Volleyball 1:3

objavljeno dne: 16.03.2013

Šoštanj, 16. marca (STA) - Odbojkarji Calcita Volleyballa so v povratni tekmi četrtfinala končnice 1. DOL Radenska Naturelle premagali Šoštanj Topolšico s 3:1 (21, -23, 21, 21) in se uvrstili v polfinale.
Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 250, sodnika: Miklošič (Maribor) in Valentar (Prevalje).
Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Žnider, Lipovac 15, Bojinović 6, Gomivnik, Nastič, Boženk 3, Akrap 3, Pavić 8, Menih, Koželnik 17, Zupanc, Uršič 7.
Calcit Volleyball: Lakner, Hribar 1, Brulec 3, D. Pokeršnik 4, Planinc 12, J. Pokeršnik 22, Brus 14, Hrast, Stavbar 10, Kotnik 7, Štern.
Trener odbojkarjev Calcita Marko Brumen je napovedal, da na povratni tekmi pričakuje bolj izenačen dvoboj kot pred tremi dnevi v Kamniku. To se je tudi zgodilo, delno po zaslugi nekoliko slabše igre kamniških odbojkarjev, delno pa tudi zaradi veliko boljše igre Šoštanjčanov, ki so pošteno namučili aktualne slovenske podprvake. Ti se bodo v polfinalu končnice presenetljivo pomerili z Astecom Triglavom. Kranjčani so namreč tudi na povratni tekmi premagali Salonit iz Kanala, prednost domačega igrišča pa bodo imeli Kamničani.
Do prvega tehničnega odmora v prvem nizu so bili boljši izbranci Zorana Kedačiča, ki so povedli s 6:4, z dvema točkama prednosti pa so odšli tudi na prvi tehnični odmor. Toda že pri deveti točki sta bili ekipi spet skupaj. Kamničani so z delnim izidom 5:0 ušli za pet točk, bili nato pri 23:17 že blizu zmagi; domači so dosegli še tri točke zapored, a preobrata ni bilo.
Kamničani so v drugem nizu vodili le do 5:4, z asom Marka Bojinovića pa so Šoštanjčani ob prvem tehničnem odmoru povedli. Tudi zaradi številnih napak gostov so domači ob drugem tehničnem odmoru imeli že šest točk prednosti. A Kamničani so se približali le na točko zaostanka (21:22), predolg servis Jana Pokeršnika in neuspešen napad Danijela Pokeršnika pa sta domači ekipi prinesla tri zaključne žoge za izenačenje v nizih, izkoristila je drugo.
Do prve višje prednosti v tretjem nizu so prišli gostje, ko so povedli z 18:13, ko pa je bil v napadu uspešen še kapetan Jan Planinc za vodstvo s 23:17, je bil odpor domačih odbojkarjev bolj ali manj končan. Šoštanjčani so se ob koncu niza sicer še približali na tri točke zaostanka (20:23), toda Jan Pokeršnik in Boris Brus nista dovolila preobrata.
V četrtem nizu so bili večinoma v vodstvu Šoštanjčani, z dvema točkama so vodili še ob drugem tehničnem odmoru ter jo obdržali do izida 20:18. Jernej Stavbar pa je z dobrim servisom poskrbel za preobrat, domači so še izenačili, Domen Kotnik in Boris Brus pa sta nato kamniški ekipi priborila dve zaključni žogi. Niko Akrap je za trenutek Šoštanjčanom podaljšal upanje, toda najbolj učinkovit igralec tekme jan Pokeršnik je dosegel še svojo 22. točko na tekmi, ki je Calcit Volleyball popeljala v polfinale končnice.
avtor: STA
foto: Jure Banfi
 
 
POŠLJI NOVICO