Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zgornja Gorenjska - Luka Koper 0:3

objavljeno dne: 16.03.2013

Žirovnica, 16. marca (STA) - Odbojkarice Luke Koper so v povratni tekmi četrtfinala končnice 1. DOL Radenska Naturelle v Zabreznici premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 (23, 22, 20) in se s skupnim z izidom 2:0 v zmagah uvrstile v polfinale.
Dvorana pod Stolom, gledalcev 225, sodnika: Adrović (Kamnik), Novak (Dvor).
Zgornja Gorenjska: M. Jerala, Bernardi, U. Jerala 3, Dolar, Kolbl 2, Rozman 5, Pintar 6, Čančar 7, Zidarič 10, Kikelj 7, Eržen, Suljanović, Čuk 5.
Luka Koper: Barič 12, A. Lucas, Jančar, Kušar, Bratož 8, Ferlinc 8, D. Lucas 10, Lovšin, Korošec 3, Pušnik, Kaker 6, Flego.
Po sredinem prvem četrtfinalnem dvoboju so si tokratne gostje priigrale prvo zaključno žogo, toda glede na prikazano v Kopru, favorita pred nocojšnjim dvobojem ni bilo. V rahli psihološki prednosti so bile zagotovo odbojkarice z Obale, ki so imele zmago prednosti, toda domača dekleta se pred tekmo s tem niso pretirano obremenjevala. Zavedala so se, da je potrebno strniti vrste, osvojiti več nizov kot Koprčanke, kar bi pomenilo pot "na morje" na tretjo odločilno tekmo.
Začetek domačih je bil ravno takšen, kot so si ga dekleta želela. Hitro vodstvo s 4:0 je napovedalo ogorčen boj in morda uresničitev zastavljenega cilja, toda da bodo do tega cilja prišla zelo težko, so jim pokazale tekmice, ki so jih ujele na deveti točki. Sledil je niz gostij, prednost je narasla na štiri točke, tako da so se domači navijači prvič zbali, da uspeha v uvodnem nizu ne bo. Toda gostiteljice so se pobrale, na dvajseti točki nasprotnice ujele, za popoln preobrat pa jim ni zmanjkalo veliko.
Uvod v drugi niz je bil v znamenju odbojkaric Luke, toda njihova prednost je bila kratkotrajna, saj so domače hitro strnile vrste, prevzele pobudo in na krilih glasnih navijačev do prvega tehničnega odmora povedle za štiri točke. Ob drugem je bila razlika že sedem točk, pot do uspeha v drugem nizu je bila na široko odprta. In ko so Gorenjke to razliko držale vse do osemnajste točke, je kazalo, da bo uspeh v drugem nizu potrjen. Sledil je mrk gostiteljic, Koprčanke so izenačile, povedle, po ogorčenem boju prišle na prag uvrstitve v polfinale.
"Dejmo punce, dejmo Gorenjke," je pred začetkom tretjega niza odmevalo s tribun, domači navijači so puncam vlivali novih moči, da bi se dvignile iz zapletenega položaja in si podaljšale možnosti za nadaljevanje boja za mesto med štirimi najboljšimi slovenskimi ekipami. Niz je bil od začetka izenačen, do drugega tehničnega odmora brez občutnejše prednosti, nakar so Koprčanke ušle za tri točke, prednost pa do konca še povečale.
avtor: STA
 
 
POŠLJI NOVICO