Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Hit Nova Gorica - Nova KBM Branik 0:3

objavljeno dne: 16.03.2013

Nova Gorica, 16. marca (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so v povratni tekmi četrtfinala končnice 1. DOL Radenska Naturelle v gosteh s 3:0 (20, 22, 16) premagale Hit Novo Gorico in se s skupnim izidom 2:0 uvrstile v polfinale.
Dvorana Balon, gledalcev 100, sodnika: Sever (Brezovica), Pevc (Škofja Loka).
Hit Nova Gorica:
Vogrič, Grudina, Preradović, Komel, Lipovž, Spačal, Pahor, Božič, Marinič, Brešan, Strel Kosmač.
Nova KBM Branik:
Mlakar, Blagne, Kučej, Kaučič, Andreyko, Igličar, Đurđević, Emro, Najdič, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković, Hutinski.
Mariborske odbojkarice so se po pričakovanju uvrstile v polfinale, a so imele mnogo težje delo, kot je marsikdo pričakoval. Potem ko so prvo tekmo v Mariboru dobile s 3:2, so kljub zmagi s 3:0 tudi na povratni tekmi naletele na dober odpor goriških odbojkaric. Če bi te v rednem delu igrale tako kot proti državnim prvakinjam, bi bila njihov tekmec kakšna druga, lažje premagljiva ekipa.
Ni bilo malo tistih, ki so menili, da je slabša predstava Mariborčank na prvi tekmi predvsem posledica utrujenosti po zaključnem turnirju srednjeevropske lige, in da bo njihova premoč v Novi Gorici bolj izrazita. Res da so prišle do gladke zmage, toda tudi tokrat so Primorke pokazale dobro predstavo, ki pa je predvsem zaradi manjše zbranosti v končnicah prvih dveh nizov niso kronale vsaj s častnim nizom, tega bi si mogoče tudi zaslužile.
Tekma se je začela z vodstvom Mariborčank s 6:2, tako da je bilo videti, da varovanke Bruna Najdiča nočejo trepetati za zmago do zadnjih trenutkov. A gostiteljice so hitro vrnile udarec, se približale na točko zaostanka, usodno zanje pa je bilo obdobje pred in po drugem tehničnem odmoru, ko so gostje prišle do prednosti štirih točk in niso imele nikakršnih težav, da so prednost zadržale do konca.
V drugem nizu pa so Novogoričanke celo prevzele pobudo, dolgo jim je dobro kazalo. Vodile so z 10:7, pred končnico celo 20:18, toda nato so Štajerke dobile tri točke zapored, po izenačenju na 21. točki pa nove tri, tako da je bil niz odločen.
S tem je bil odpor domačih zlomljen, v tretjem nizu so gostje povedle s 14:5, takrat je bil zmagovalec znan.
avtor: STA
foto: OK HiT Nova Gorica
 
 
POŠLJI NOVICO