Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Formis - Calcit Volleyball 0:3

objavljeno dne: 15.03.2013

Hoče, 15. marca (STA) - Odbojkarice Calcita Volleyballa so v 2. tekmi četrtfinala 1. DOL Radenska Naturelle v Hočah premagale Formis s 3:0 (16, 21, 25) in se uvrstile v polfinale državnega prvenstva.
Športna dvorana v Hočah, gledalcev: 500, sodnika: Merhar in Suljkanovič (oba Maribor).
Formis: Reisman 2, Horvat 6, Ajnihar 6, Krumpak, Pintarič 4, Stavbar 1, Dobnik, Geratič, Gajser 8, Grašič 9, Vedlin Gojčič, Šijanec 2.
Calcit Volleyball: Guštin 12, Turnšek 11, Podlesnik, Handanovič 2, Ljubetič, Kramolc 4, Lenarčič 1, Starčević 15, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 9, E. Mori 2.
Kot je bilo pričakovati, so bile odbojkarice Calcita Volleyballa tudi v drugi četrtfinalni tekmi boljše od Formisa. Domača ekipa je z uvrstitvijo v četrtfinale izpolnila cilj, lahko pa je tudi zadovoljna z igro proti kakovostno boljšim tekmicam.
V prvem nizu so domače igralke očitno preveč spoštovale Kamničanke, ki so od prve minute prevzele igro v svoje roke. Gostje so si ob slabšem sprejemu gostiteljic hitro priigrale nekaj točk prednosti in jo do konca niza zlahka še povišale.
Gostiteljice so v drugem nizu izboljšale sprejem in tudi v bloku so bile uspešnejše. Do drugega tehničnega odmora (13:16) so se dokaj dobro merile s tekmicami, do konca niza pa so gledalci spremljali izenačeno igro. Vsi poskusi domačih odbojkaric, da bi izničile prednost gostij, pa niso obrodili sadov.
Najbolj izenačena je bila igra v tretjem nizu. Čeprav je kamniška vrsta ob drugem tehničnem odmoru vodila s 16:12, se odbojkarice Formisa niso predale. Z borbeno in zavzeto igro so v končnici dosegle zasuk, povedle s 24:23, nato zapravile priložnost za zmago v nizu, pri 25:25 pa je ekipa Calcita osvojila še dve točki in zmagala.
avtor: STA
foto: OK Formis
 
 
POŠLJI NOVICO