Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volleyball - Formis Bell 3:0

objavljeno dne: 13.03.2013

Kamnik, 13. marca (STA) - Odbojkarice Calcita Volleyballa so v prvi četrtfinalni tekmi 1. DOL Radenska Naturelle za ženske premagale Formis Bell s 3:0 (15, 17, 24).
Športna dvorana Kamnik, 100 gledalcev, sodnika: Seifried in Gril (oba Maribor).
Calcit Volleyball: Guštin 10, Turnšek 9, Podlesnik, Handanovič 8, Ljubetič, Kramolc, Lenarčič, Starčević 20, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 10, E. Mori 1.
Formis Bell: Reisman 5, Horvat 10, Ajnihar 6, Krumpak, Pintarič 7, Stavbar 1, Dobnik, Geratič, Gajser 1, Grašič 5, Vedlin 3, Šijanec 1.
V letošnji sezoni odbojkarice Calcita Volleyballa še niso igrale s Formis Bellom, ki je v drugem delu državnega prvenstva igral v zeleni skupini, kjer je osvojil drugo mesto. Za ekipo iz Rogoze je bila že uvrstitev v četrtfinale uspeh, ki ga po prvem delu sezone ni pričakovala, zato je v Kamnik prišla popolnoma sproščena. Na drugi strani so v tem četrtfinalnem paru končnice 1. DOL za ženske Kamničanke v tem dvoboju izrazite favoritinje, že vsak izgubljeni niz pa bi predstavljal presenečenje.
Do četrte točke so gostje še držale korak z višjimi in kakovostnejšimi Kamničankami, ki so na prvi tehnični odmor odšle s tremi točkami prednosti, na drugega pa s štirimi. Maja Guštin je še dosegla točko za vodstvo z 21:15, nato pa je bilo odpora gostij v uvodnem nizu dokončno konec. Peter Možič je sicer vzel še drugi polminutni odmor, vendar je Tea Lenarčič vseeno do konca niza ostala na servisu, zadnjo točko pa je dosegla Ana Starčević.
Tudi drugi niz je imel podoben potek kot prvi. Gostje so na prvem tehničnem odmoru za domačo ekipo zaostajale za štiri točke, nato so se jim dvakrat približale na dve točki zaostanka (zadnjič pri izidu 9:11), na drugi tehnični odmor pa so Kamničanke že odšle s šestimi točkami prednosti. Tudi po vrnitvi na igrišče so imele gostje težave s sprejemom na servis Ane Starčević, zato je Možič pri izidu 10:18 vzel polminutni odmor. Vseeno je hrvaška reprezentantka servirala še enkrat, nato pa je gostjam le uspelo domačinkam odvzeti servis. Do konca niza je ekipi iz Rogoze uspelo zmanjšati zaostanek za Kamničankami, ki jim je po visokem vodstvu popustila zbranost. Formis Bell se jim je približal na štiri točke zaostanka, ko pa je Tjaša Turnšek s pravo bombo dosegla as za vodstvo s 23:16, je bilo dokončno jasno, da bodo tudi drugi niz osvojile odbojkarice Calcita Volleyballa.
V tretjem nizu so varovanke Petra Možiča povedle s 4:2, toda po dveh točkah Ane Starčević in asu Eve Mori so v vodstvo spet prišle domače odbojkarice, ki so s točko prednosti vodile tudi ob prvem tehničnem odmoru. Čeprav so do drugega tehničnega odmora ves čas vodile z dvema, nekajkrat tudi s tremi točkami naskoka, so na drugi tehnični odmor po asu Angeline Ajnihar prvič s točko prednosti odšle gostje. Kamničanke niso bile več tako učinkovite v napadu, popustile so tudi na sprejemu, in ko je Maja Horvat dosegla blok, so Rogožanke povedle s 17:15. Po uspešnem napadu Ane Starčević so domačinke povedle že z 22:21, Starčevićeva pa je dosegla še dve točki zapored in z drugo svoji ekipi priborila dve zaključni žogi za končno zmago. Obe sta ostali neizkoriščeni, kajti Ajniharjeva se je dobro znašla ob mreži, nato pa je Urška Stavbar z asom poskrbela za izenačenje. Kljub temu je končnica pripadla gostiteljicam, ki so vknjižile novo zmago.
avtor: STA
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO