Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Hit Nova Gorica 3:2

objavljeno dne: 13.03.2013

Maribor, 13. marca (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi tekmi četrtfinala končnice 1. DOl Radenska Classic doma premagale Hit Novo Gorico s 3:2 (22, -17, 26, -19, 10).
Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter) in Skok (Rečica ob Savinji).
Nova KBM Branik: Mlakar 33, Blagne, Kučej, Kaučič 11, Andreyko 12, Igličar 4, Đurđević 13, Emro, Najdič 2, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković, Hutinski 10.
Hit Nova Gorica: Vogrič 7, Grudina 9, Preradovič, Komel, Lipovž 6, Spačal 21, Pahor, Božič, Marinič, Brešan 9, Strel Kosmač 16.
Mariborske odbojkarice so v prvi četrtfinalni tekmi ugnale ekipo Hit Nove Gorice. Toda za zmago so se morale nepričakovano zelo potruditi, saj so prikazale zelo povprečno igro. Za razliko goriških odbojkaric, ki so presenetile z zbrano, zanesljivo in tudi borbeno igro. A v svojih vrstah vendarle niso imele Ize Mlakar, ki je odlične predstave z zaključnega turnirja srednjeevropske lige prenesla v prvenstvo in bila v odločilnih trenutkih nezaustavljiva.
Veliko napak so si zmagovalke srednjeevropske lige privoščile že v uvodnem nizu, saj so do rezultata 16:13 gostje dale le tri točke, deset pa so jim jih poklonile gostiteljice z nezbrano igro. Tudi v nadaljevanju je v igri mariborske ekipe škripalo, kajti pri vodstvu 18:13 so Primorke na začetne udarce Katarine Spačal osvojile kar sedem točk zapovrstjo in povedle z 20:18. Sledil je novi preobrat, ki so ga s štirimi zapovrstnimi točkami dosegle Štajerke, ki so povedle z 22:20, nato pa osvojile še odločilne točke za zmago v nizu.
Tudi v nadaljevanju tekme je mariborska vrsta igrala bledo in neprepoznavno, na trenutke tudi sramotno, Novogoričanke pa so se borile kot levinje, kar se jim je obrestovalo. Nizale so točke za točko, izrabile vsak spodrsljaj igralk na drugi strani mreže, ki so se kar kopičile, si ob prvem tehničnem odmoru priigrale pet točk prednosti, ob drugem deset (16:6), nato pa celo dvanajst (18:6). V nadaljevanju so Mariborčanke popravile igro, vendar visokega vodstva Goričank niso uspele izničiti.
Gostje so s poletno igro nadaljevale tudi v tretjem nizu, gostiteljice pa so imele veliko težav s sprejemom in organizacijo igre, šepala sta tudi napad in igra v bloku. Primorke so ob drugem tehničnem odmoru vodile za pet točk, Štajerke so nato zaigrale bolj odločno, gostje ujele pri rezultatu 18:18, v izenačeni končnici pa šele četrto sklepno žogo udejanjile v točko za vodstvo v nizih 2:1.
Razpoložene igralke iz Nove Gorice so vajeti igre v svojih rokah držale tudi v četrtem nizu, saj so ob drugem tehničnem odmoru vodile za štiri točke, nato pa z odločno igro vodstvo povišale na sedem točk (22:15), brez težav pa izenačile rezultat v nizih.
O zmagi je odločal peti niz, v katerem so gostje povedle 4:0, nato je Iza Mlakar s štirimi zaporednimi točkami izenačila rezultat, Sara Hutinski pa povedla Mariborčanke v vodstvo. Izenačila je Tina Grudina, toda Mlakarjeva presenečenja ni dopustila, praktično je s simultanko priborila težko priborjeno zmago. V "tie breaku" je dosegla kar deset točk.
avtor: STA
foto: Thomas Črnčec
 
 
POŠLJI NOVICO