Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Luka Koper - Zgornja Gorenjska 3:1

objavljeno dne: 13.03.2013

Koper, 13. marca (STA) - Odbojkarice Luke Kopra so v 1. četrtfinalni tekmi 1. DOl Radenska Naturelle doma premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:1 (15, -21, 19, 21, 19).
Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80, sodnika: L. in J. Globačnik (oba Topolšica).
Luka Koper: Barič 15, A. Lucas, Jančar, Kušar, Bratož 11, Ferlinc 11, D. Lucas 7, Lovšin, Korošec 4, Pušnik, Kaker 20, Flego.
Zgornja Gorenjska: M. Jerala, Bernardi, U. Jerala 4, Dolar, Kolbl 6, Rozman, Pintar 11, Čančar 12, Zidarič 1, Kikelj 13, Eržen, Blažič, Čuk 14.
Odbojkarice Kopra so redni del prvenstva končale pred Zgornjo Gorenjsko, toda medsebojne tekme v sezoni so pokazale, da je v četrtfinalnem dvoboju možno vse. Po formi v zadnjih tekmah se je sklepalo, da so gostiteljice favoritinje, kar so na sami tekmi tudi dokazale. Večji del obračuna so bile boljše tekmice, tako da so zasluženo prišle do zmage, a še zdaleč do zmage niso prišle z lahkoto. Junakinja dvoboja je bila blokerka domače vrste Tina Kaker, ki je najbrž odigrala tekmo sezone, z 20 točkami je bila najučinkovitejša igralka tekme, dosegla je bila tudi šest blok točk. Da je razpoložena, so hitro uvidele tako njegove soigralke kot trener Marko Kalc, saj je zelo veliko napadov izpeljano prek nje.
Na drugi strani ji je poskušala "parirati" Tjaša Kikelj, a njena dobra igra je bila premalo, da bi lahko Gorenjke prišle do ugodnejšega izida. Monika Čančar ji je pri prvem tempu še nekako pomagala, a zatajile so prave napadalke na čelu s Tejo Kolbl. Najbrž pa sta bila blok in obramba tista, ki sta tehtnico nagnila na stran Koprčank.
Dvoboj so sicer bolje začele gostje, a Koprčanke so hitro vzpostavile ravnotežje, med obema tehničnima odmoroma pa prišle do prednosti (16:12), ki so jo do konca niza le še povečale. Podoben je bil tudi drugi niz, a le da je bila slika obrnjena. Bolje so začele domače, a so sredi niza pobudo popustile gostjam. Te si sicer večje prednosti niso priigrale, toda v sami končnici so bile bolj zbrane, tako da so prišle do izenačenja. Z dobro igro so nadaljevale v tretjem nizu, bile večji del v prednosti, toda v končnici so imele tokrat bolj mirne živce gostiteljice. Tudi začetek tretjega niza je pripadel Gorenjam, ki pa so hitro zapravile vodstvo - ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:4 -, dokončno pa so popustile po drugem tehničnem odmoru (16:15).
avtor: STA
foto: OK Zgornja Gorenjska
 
 
POŠLJI NOVICO