Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa - Kema Puconci 3:0

objavljeno dne: 13.03.2013

Šempeter v Savinjski dolini, 13. marca (STA) - Aliansa je na prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL Radenska Naturelle na domačem igrišču premagala Kemo Puconce 3:0 (19, 18, 24).
Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 200, sodnika: Merhar in Miklošič (oba Maribor).
Aliansa: Lakovšek 16, Šega, Božič 3, Borse 10, Marčeta, Jovič, Petranovič, Žlohar 7, Žnidar 2, Hren 11, Napotnik, Pungartnik 10.
Kema Puconci: Koler, Praprotnik, Vidonja 5, Franko, Škraban, Bamfi 13, Donša 5, Raj, Borko 9, Frumen 1, Topolovec 4.
Aliansa je v prvi tekmi četrtfinala pričakovana ugnala zasedbo iz Prekmurja. Savinjčanke so dobro začele, gostje pa so priključek držale le zavoljo tveganih začetnih udarcev, ki so gostiteljicam povzročale kar velike preglavice. Domače odbojkarice so vseskozi vodile, predvsem pa je dobro igrala Jerneja Lakovšek.
V drugem nizu se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, bojevite Prekmurke so se vseskozi trudile nevtralizirati začetno prednost gostiteljic, a so bile v tem neuspešne. Ob tem so gostje naredile številne napake pri začetnih udarcih in niso izkoristile dokaj medle igre domačih odbojkaric pri mreži in v polju.
V tretjem nizu so igralke Alianse hitro povedle, nato pa nerazumljivo popustile, tako da so jih gostje ujeli in povedle s 16:15. Sledila je razburljiva končnica in ogorčen boj za vsako žogo, na koncu pa so Šempetranke vendarle izkoristile drugo zaključno žogo za zmago z 3:0.
avtor: STA
foto: Kaja Božič
 
 
POŠLJI NOVICO