Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

S točko iz Žirovnice ostale na 1. mestu

objavljeno dne: 05.03.2013

Druga ekipa Calcit Volleyballa je v 19. krogu 3. DOL za ženske gostovala v Zabreznici, kjer se je pomerila z drugouvrščeno ekipo prvenstva Aquawattom iz Žirovnice. Tekma je odločala tudi o prvem mestu in o tem, katera ekipa bo v prihodnji sezoni igrala v drugoligaški konkurenci.
Pred tekmo v Zabreznici so imele Kamničanke dve točki prednosti pred Žirovničankami, zato bi že zmaga s 3:2 pomenila, da bi na višjo raven tekmovanja napredovale napredovale varovanke Francija Obolnarja. Vendar se mladim Kamničankam ni izšlo vse po načrtih, saj je domača ekipa slavila s 3:2 (26, -15, 20, -19, 7).
V prvem nizu so bile Kamničanke na pragu zmage, vendar so v končnici zgrešile zadnje tri servise in niz izgubile na razliko. Nesrečen poraz v prvem nizu jih ni zaustavil, še več, v drugem so prikazale odlično igro in domačinkam prepustile zgolj petnajst točk. V tretjem nizu so naredile vse preveč napak v polju, temu primeren pa je bil tudi končni izid, zato pa so v četrtem spet zaigrale, kot znajo in tudi ta niz zanesljivo dobile. V odločilnem petem nizu, ki bi jim že prinesel napredovanje, so popolnoma odpovedale v napadu in dveh točk so se veselile Žirovničanke, ki imajo zdaj, tako kot Kamničanke, 50 točk, a so še vedno na drugem mestu. Če bodo do konca prvenstva Calcitovke v vseh tekmah zmagale, bodo ostale na prvem mestu.
»Najslabše, kar se ti lahko zgodi proti ekipi iz Žirovnice je, da odpoveš v napadu, tako kot mi v tretjem nizu, saj Žirovničanke svoje priložnosti izjemno dobro izkoriščajo. Ekipa Žirovnice zelo dobro igra v obrambi, pa tudi lastnih napak naredi malo. Toda ne glede na poraz je za nas najpomembneje, da še vedno sami odločamo o prvem mestu, je pa bila tekma izjemno težka in po mojem mnenju tudi kakovostna. Igralke Žirovnice igrajo zelo izkušeno, čeprav imajo tudi one v ekipi kar nekaj mladih,« je razplet derbija 19. kroga, ki se je za Kamničanke navkljub porazu razpletel dobro, komentiral njihov trener Franci Obolnar. Za Calcit Volleyball II so v Zabreznici igrale: Sara Bobek, Tjaša Gadža, Sara Petek, Kristina Golob, Tina Novak, Tina Bunderšek, Adelisa Rujović, Maja Forštnarič, Klara Kregar, Katja Jerman, Sanja Manojlović, Neža Repnik, Hana Mavrič in Tjaša Gregorinčič.
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO