Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Modro skupino končati z zmago

objavljeno dne: 06.03.2013

Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo jutri, ob 20. uri, v Zabreznici odigrale še svojo zadnjo tekmo v modri skupini 1. DOL za ženske.
Prvo mesto v modri skupini so potrdile z domačo zmago proti Kemi Puconci, vendar to ne pomeni, da bo zanje gostovanje v Zabreznici le formalnost, čeprav jih že čez dva dni v Mariboru čaka zaključni turnir v srednjeevropski ligi, na katerem se bodo v polfinalu pomerile z Novo KBM Branikom. Verjetno pa bo jutrišnja tekma v Zabreznici priložnost za nekatere igralke, ki običajno manj igrajo, a so se v letošnji sezoni že nekajkrat izkazale z odličnimi predstavami.
»Naš osnovni cilj je bil, da si s prvim mestom v modri skupini v končnici državnega prvenstva zagotovimo prednost domačega igrišča. To nam je uspelo, kajti vendarle je lažje igrati v svoji dvorani, ki smo jo navajene, tu pa je še podpora s tribun. Vsekakor bi nam bilo v finalu končnice težje, če bi prednost domačega igrišča imele odbojkarice Nove KBM Branika,« je z razpletom v modri skupini zadovoljna Elmina Handanovič, ki običajno sicer ne začenja tekem, vendar ko ji trener Oleg Gorbačov pošlje v igro, nikoli ne razočara.
V modri skupini Kamničanke niso igrale tako dobro, kot večine tekem v srednjeevropski ligi, toda po domači zmagi nad Novo KBM Branikom – ta tekma je veljala tudi za srednjeevropsko ligo -, s katero so si bolj ali manj zagotovile prvo mesto v modri skupini.
»V srednjeevropski ligi so večinoma vse tekme težke, nasprotnice so, razen redkih izjem, kakovostnejše, tako da v njej težav z motivacijo nimamo. Zavedamo se, da bi tudi v domačem prvenstvu morale vsako tekmo igrati na polno, žal pa se vseeno zgodi, da gremo včasih v tekmo preveč sproščeno in zato pride do padca zbranosti. Ampak mislim, da je to po eni strani normalno, najbolj pomembno pa je, da smo svoje delo opravile tako, kot smo ga morale. Morda res nismo prikazale najboljše igre, vendar smo bile rezultatsko uspešne,« 21-letna Ljubljančanka, ki že drugo sezono nosi dres kamniškega kluba, komentira razplet v modri skupini. Kot rečeno, se bo za kamniške odbojkarice tekmovanje v modri skupini končalo z jutrišnjo tekmo proti Zgornji Gorenjski. V Kamniku so gorenjski obračun prepričljivo dobile aktualne slovenske pokalne zmagovalke.
»Res je, da za nas tekma v Zabreznici ne bo o ničemer odločala, vendar se osebno te tekme veselim. To pa zato, ker imajo Jeseničanke na domačih tekmah vedno veliko gledalcev. Zanje bo to seveda prednost, toda čisto drugače je igrati, če je na tribunah veliko glasnih gledalcev, kot pa, ko jih skorajda ni in še ti so potem tiho,« pravi študentka četrtega letnika na ljubljanski biotehniški fakulteti.
Zagotovo bo glasno tudi dva dni pozneje, ko Kamničanke čaka drugi vrhunec letošnje sezone, zaključni turnir srednjeevropske lige in še četrtič v letošnji sezoni dvoboj z mariborskimi odbojkaricami. Za zdaj odbojkarice Calcit vodijo v zmagah že s 3:0, po sobotni tekmi v dvorani Lukna pa se bosta ekipi, če ne bo v domačem prvenstvu prišlo do kakšne senzacije, pomerile še najmanj trikrat.
»Mariborčanke imajo dobro, mlado ekipo in bodo v soboto zagotovo izredno motivirane. Že zato, ker bodo igrale pred svojimi navijači, verjetno pa tudi zato, ker v letošnji sezoni proti nam še niso zmagale. Toda čeprav bo njihova prednost domače igrišče, so izkušnje na naši strani. Verjamem, da tudi kakovost. Če bomo tekmo odigrale tako, kot znamo, bi vseeno prednost dala naši ekipi. Naš prvi cilj na zaključnem turnirju srednjeevropske lige je zagotovo finale, nato pa, zakaj ne, tudi prvo mesto. Toda o tem bomo razmišljale šele po polfinalni tekmi. Ker smo v tej sezoni Mariborčanke premagale že trikrat, bi psihološka prednost morala biti na naši strani, še četrta zaporedna zmaga nad njimi pa bi nam še povečala možnosti za končno zmago tudi v državnem prvenstvu,« v uspeh svoje ekipe verjame sestra slovenskega nogometnega reprezentančnega vratarja Samirja Handanoviča.
Dve tekmi zadnjega kroga modre skupine bosta na sporedu že nocoj. V Kopru bodo domače odbojkarice skušale premagati Šempetrčanke, ki bodo modro skupino končale na tretjem mestu, v primeru zmage pa bi si Koprčanke v četrtfinalu končnice v dvoboju z Jeseničankami priborile prednost domačega igrišča. Druga tekma bo na sporedu v Murski Soboti, kjer bodo Pucončanke gostile branilke naslova državnih prvakinj.
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO