Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Z zmago končati modro skupino

objavljeno dne: 01.03.2013

Odbojkarji Calcit Volleyballa so po dveh porazih v letošnji sezoni v sredo končno premagali Salonit. Čeprav so navkljub trem točkam najverjetneje izgubili boj za drugo mesto, je zmaga zanje pomembna, saj so z njo dokazali, da so sposobni premagati ekipo iz Kanala, kar je pred pričakovanim polfinalom končnice državnega prvenstva nadvse spodbudno.
Seveda se bodo morali kamniški in kanalski odbojkarji vanj šele uvrstiti, v svoji zadnji tekmi modre skupine pa bodo aktualni slovenski podprvaki jutri, ob 17.30 uri, v kamniški športni dvorani gostili Maribor.
Kamničani so Kanalce v sredo premagali s 3:0, in čeprav sta se prva dva niza končala šele na razliko, je bila njihova zmaga vendarle bolj prepričljiva, kot bi se morda zdelo na prvi pogled. V obeh nizih so si namreč že priigrali visoko prednost, žal pa jim je obakrat v končnici popustila zbranost, kar pa na njihovo srečo zanje tokrat ni bilo usodno. Tudi po zaslugi Danijela Pokeršnika, ki je bil zlasti v tretjem nizu z bratom Janom nerešljiva uganka za kanalsko ekipo, ki je bila tudi sicer po vseh statističnih pokazateljih slabša od kamniške.
»Z zmago proti Salonitu smo samim sebi dokazali, da so Kanalci premagljivi, je pa res, da v svoji dvorani v tej sezoni igramo bolje kot v gosteh. Vso tekmo smo bili odlični v bloku, v naši igri je bilo čutiti veliko adrenalina, škoda je le, da smo v prvem in drugem nizu po visokem vodstvu popustili in dovolili nasprotniku, da se nam je približal in smo potem zmago morali reševati šele v končnici, toda zato smo v tretjem nizu končno igrali brez padca v igri. Naš cilj v modri skupini je bilo sicer drugo mesto, a smo se zdaj bolj ali manj sprijaznili, da bomo v končnico šli s tretjega mesta. Toda ne glede nato, smo potrebovali to zmago. Kot kaže, bo naš nasprotnik v četrtfinalu končnice Šoštanj Topolšica, toda tudi, če bo to kdo drug, nič zato,« je po zmagi nad neposrednimi konkurenti za drugo mesto v modri skupini povedal Danijel Pokeršnik, eden tistih igralcev Calcita, ki je zaradi poškodbe moral dobršen del prve sezone izpustiti.
»Igral sem le tri tekme v srednjeevropski ligi, nato pa je prišlo do poškodbe. Okrevanje se je nekoliko zavleklo, še bolj pa se je zavlekla moja vrnitev v formo, kakršno bi si želel. Upam, da bom v končnici le zaigral tako, kot si želim in da bom pripomogel k uresničitvi našega cilja v letošnjem državnem prvenstvu, to pa je uvrstitev v finale.«
V svoji zadnji tekmi pred končnico - v zadnjem krogu sta Calcit Volleyball in ACH Volley prosta - bodo kamniški odbojkarji gostili Mariborčane. Varovanci Sebastijana Škorca so si s sredino zmago proti Šoštanjčanom najverjetneje zagotovili peto mesto v modri skupini, zato bodo v Kamnik prišli neobremenjeni. Na domačem igrišču so Kamničanom odščipnili točko.
»Čeprav so Mariborčani Šoštanjčane premagali s 3:0, do zmage le niso prišli tako gladko, kot morda kaže končni izid, kajti Šoštanjčani so slabo igrali v ključnih trenutkih tekme. Vendar to za nas ni pomembno, dejstvo je, da so nam Mariborčani v svoji dvorani vzeli točko in nas pošteno namučili, zato upam, da bomo tokrat zmagali, če že ne z maksimalnim izidom, pa vsaj s 3:1,« se novih treh točk nadeja 28-letni korektor Calcita.
Derbi devetega kroga modre skupine v 1. DOL za moške bo v Kanalu, vendar pa tekma ne bo odločala o ničemer. Pravzaprav bo, kajti Salonit potrebuje le še niz, da si dokončno zagotovi drugo mesto, kajti v primeru dveh porazov z 0:3 – jutri z ACH Volleyjem in nato v sredo s Šoštanjem Topolšico – in v primeru Calcitove zmage s 3:0 proti Mariboru, bi jih Kamničani celo prehiteli na prvenstveni lestvici. Toda to je le teorija, s katero se nihče v kamniškem klubu ne želi obremenjevati.
»Če bi nas Salonit premagal s 3:0 ali s 3:1, bi še imel teoretične možnosti, da bi bil prvi, zato je bilo za nas toliko pomembneje, da ga premagamo in se na ta način v polfinalu končnice izognemo ACH Volleyju. A kot rečeno, je bila tudi to teorija, kajti ACH Volley ima, čeprav bo Salonit igral doma, vendarle kakovostnejšo ekipo, v kar smo se v sredo lahko prepričali, ko je brez večjih težav premagal Panvito,« v še eno zmago ljubljanskih odbojkarjev verjame starejši od bratov Pokeršnik, ki na tekmi v Murski Soboti prednost daje domači ekipi.
»Sobočani so proti nam igrali zelo dobro, zato ne verjamem, da bi jih Šoštanjčani lahko presenetili. Res je, da je Šoštanj v tej sezoni enkrat že premagal Panvito, vendar je takrat igral doma. Toda če ti neki nasprotnik ne ustreza, je možno prav vse.«
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO