Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Izgubljena točka v MS dodaten motiv

objavljeno dne: 01.03.2013

Vodilna ekipa modre skupine v 1. DOL za ženske je v sredo počivala, ker je svojo tekmo proti Novi KBM Braniku odigrala že v okviru srednjeevropske lige. Premor je odbojkaricam Calcit Volleyballa prišel prav, kajti pred njimi je konec prihodnjega tedna že tretji vrhunec sezone – zaključni turnir srednjeevropske lige.
Še pred turnirjem v Mariboru, kjer se bodo v polfinalu še četrtič v letošnji sezoni pomerile z mariborskimi odbojkaricami, jih že jutri, ob 19. uri, čaka tekma devetega kroga domačega prvenstva, ko bodo v Kamniku gostile Kemo Puconci, v sredo pa še gostovanje pri Zgornji Gorenjski.
»Treningi so potekali normalno, saj nismo ničemur posvečali več pozornosti, kot običajno. Zavedamo se, da bo sobotna tekma za nas zelo pomembna, kajti če bomo premagali Pucončanke, si bomo že zagotovili prvo mesto v modri skupini in s tem prednost domačega igrišča v končnici. To je tudi tisto, kar smo pred začetkom modre skupine tudi želeli. Krajši odmor nam je sicer prišel prav, kajti od sobotne tekme naprej nas spet čaka naporen ritem tekmovanja. Če bomo v soboto zmagali, bomo svoje misli že lahko preusmerili tudi na zaključni turnir srednjeevropske lige in na nov obračun z Mariborčankami. V nadaljevanju sezone bomo veliko pozornosti namenili tudi psihološki pripravi,« pravi Oleg Gorbačov, trener kamniških odbojkaric, ki se je v modri skupini na nekaterih tekmah jezil nad svoje varovanke zato, ker so svojim nasprotnicam dovolile, da so jim vsilile svojo igro in namesto, da bi jih brez večjih težav premagale, so jim prepustile niz ali celo dva, kot v primeru Keme Puconcev. Na zadnji tekmi proti Koprčankam, je bilo nihanj v njihovi igri že manj.
»Do teh nihanj v igri je prihajajo tudi zato, ker smo nekoliko več menjavali in so priložnost za igro dobile igralke, ki so v srednjeevropski ligi igrale manj. Morda je tudi to nekoliko vplivalo na igro, kajti vsaka menjava igralke prinese določene spremembe. Toda najbolj pomembno je, da razen izgubljene točke proti Pucončankam drugih posledic ni bilo. Se je pa še enkrat več pokazalo, da je končni izid odvisen od celotne ekipe, ne samo od posameznic, in če bomo spet prišli na raven, na kakršni smo bili v finalu slovenskega pokala, se v nadaljevanju sezone nimamo česa bati,« zatrjuje Gorbačov, ki sicer spoštuje ekipo iz Puconcev, vseeno pa ne verjame, da bi jih varovanke Bojana Novaka še enkrat dobile na levi nogi.
»Verjetno bo izgubljena točka v Murski Soboti za moje igralke samo še dodaten motiv, da prikažejo dobro igro in da bodo tekmo zanesljivo dobile. Sezona se počasi bliža h koncu, napetost je vse večja, saj smo vsi v pričakovanju finala končnice državnega prvenstva, vendar ne smemo pozabiti, da moramo do njega preskočiti še oviri v četrtfinalu in polfinalu končnice,« opozarja trener odbojkaric Calcita.
Na zanesljivi tri točke v devetem krogu modre skupine računajo tudi v Novi KBM Braniku, ki bo gostila Luko Koper, derbi pa se obeta v Šempetru, kjer bo dokončno padla odločitev o tretjem mestu.
»Minuli krog je, kot kaže, že razrešil dilemo, katera ekipa bo osvojila tretje mesto, saj so Koprčanke premagale Jeseničanke in jih s tem oddaljile od tretjega mesta. Ne verjamem pa, da bi lahko presenetile Mariborčanke, tako da bodo Šempetrčanke, ne glede na izid njihove jutrišnje tekme z Zgornjo Gorenjsko najverjetneje tiste, ki bodo na koncu tretje. To bi pomenilo, da v polfinalu končnice ne bi igrali z njimi, kar pa niti ni tako pomembno. Tako kot tudi ni pomembno, ali bo to Zgornja Gorenjska ali Luka Koper. Naš cilj je seveda finale končnice, to, s katero ekipo bomo igrali v četrtfinalu in nato v polfinalu pa je za nas čisto vseeno,« se z izidi preostalih tekem v modri skupini ne želi obremenjevati Oleg Gorbačov.
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO