Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Pred Kanalci ne bomo ničesar skrivali

objavljeno dne: 26.02.2013

S porazom v Murski Soboti so si odbojkarji Calcita dokončno zaprli vrata do drugega mesta v modri skupini prve moške lige. Zato bo njihova jutrišnja tekma s Salonitom, ki ga bodo gostili jutri, ob 18. uri, zanje pravzaprav le še formalnost, saj slabši kot tretji ne morejo biti več, boljši pa tudi ne.
Ker pa se bodo kamniški odbojkarji, če bo v končnici potekalo vse po načrtih, s Kanalci srečali tudi v polfinalu, jutrišnja tekma z drugouvrščeno ekipo modre skupine vendarle ne bo nepomembna.
»Prva dva niza smo v Murski Soboti odigrali zelo solidno, zelo disciplinirano in tisto, kar smo se dogovorili, smo tudi delali. Temu primeren je bil tudi izid, toda nato je, kot že nekajkrat v letošnji sezoni prišlo do padca zbranosti. Za razliko od gostovanja v Mariboru, ko smo se na koncu izvlekli, smo bili tokrat od nasprotnikov boljši v vseh elementih igre, od sprejema, bloka, začetnega udarca, edino, kjer smo za njimi zaostajali, so bile napake v napadu. Mi smo jih naredili 16, Sobočani pol manj, in ko vse skupaj seštejemo, je v tako izenačeni tekmi prav to odločalo. Imeli smo nekaj "mrtvih" priložnosti, ko ni bilo bloka, ali samo enojni blok pa smo žogo udarili v avt. In potem ne moreš zmagati. Domen Kotnik, ki je sicer odlično igral, kar velja tudi za Žigo Šterna - ko sta prišla na igrišče, sta bili pravi okrepitvi -, toda na koncu je prav Kotnik zadnji dve žogi udaril v avt,« je vzroke za poraz v Murski Soboti navedel trener Kamničanov Marko Brumen.
Toda če smo realni, so Kamničani priložnost za drugo mesto izgubili z maksimalnim porazom v Kanalu, ko so nastopili brez obeh reprezentančnih sprejemalcev. In prav poškodbe in bolezni so jim v modri skupini v veliki meri odnesle drugo mesto
»V položaju, v kakršnem smo bili, poškodba Jana Planinca in bolezen Jana Pokeršnika, medtem ko je Matjaž Sušec ekipi pomagal poškodovan, sem dejal, da bi bila že točka v Kanalu za nas uspeh. Žal se nam ni izšlo. Toda tudi če bomo v končnici štartali s tretjega mesta, ne bo prav nič izgubljenega. Če nismo sposobni Salonita vsaj enkrat v letošnji sezoni premagati v gosteh, si finala končnice ne zaslužimo in priznati bomo morali, da so bili drugi pač boljši od nas. Čeprav jutrišnja tekma o drugem mestu ne bo več odločala, za nas ne bo nepomembna, je pa res, da bo imela zgodba dve plati. Seveda bi bilo dobro zmagati, toda po drugi strani bi bilo dobro, če bi kaj privarčevali za morebitne polfinalne tekme. Kar sem mene tiče, se ne bom šel kakšnega doktorja psihologije. Tekmo bomo vsekakor skušali odigrati po svojih najboljših močeh. Če bo možno, bomo skušali zmagati, če nas bodo premagali, nas bodo premagali v poštenem boju, ne, zato, ker bi mi želeli karkoli skrivati,« pred jutrišnjim obračunom s Kanalci, ki so v letošnji sezoni že dvakrat premagali Kamničani – obakrat so bili odbojkarji Calcita oslabljeni – razmišlja Brumen.
Tekmovanje v modri skupini se za kamniške odbojkarje ne izteka ravno po njihovih željah, saj so jim jo spet zagodle poškodbe in bolezni. Zato pa so tekme v modri skupini potrdile, da ima Marko Brumen na klopi igralce, tu mislim na tiste mlajše, na katere se lahko zanese.
»Zdaj imamo, z izjemo Matjaža Sušca, vse igralce zdrave. Res je, da so se nekateri mlajši igralci v modri skupini izkazali z dobro igro, žal pa še vedno, tu mislim predvsem na Kotnika, zelo nihajo v igri. Domen je blesteče odigral v Šoštanju, nato je bil v Kanalu med slabšimi, v Murski Soboti pa je bil do same končnice tekme tudi med našimi boljšimi igralci. V Murski Soboti bi v petem nizu lahko v igro vrnil enega od bratov Pokeršnik, toda ker smo drugo mesto tako ali tako že zapravili, sem raje pustil v igri Kotnika in Šterna, ki sta od te tekme imela veliko. Dobro, Kotniku se je v končnici zgodilo, kar se je zgodilo, vendar z moje strani ni do njega nikakršne zamere. Je pa res, da sem na tej tekmi več pričakoval od obeh naših reprezentantov, čeprav je po drugi strani res, da je bil Jan Pokeršnik do te tekme v napadu več kot 65-odstoten, kar je izredno lep odstotek in to še zlasti zato, če vemo, da je moral v napadu pogosto zaključevati težke žoge. V letošnji sezoni najbolj pogrešam razpoloženega korektorja, tu smo letos najbolj tanki. Dobro, Sušec je v prvem delu odigral nekaj odličnih tekem, žal pa je bil Danijel Pokeršnik poškodovan, zdaj je poškodovan Sušec, medtem ko Danijel še ne najde tiste svoje najboljše forme. Verjamem, da jo bo našel do začetka končnice,« zaupa svojim varovancem trener Calcitovcev Marko Brumen.
Jutrišnja tekma v Mariboru bo najverjetneje odločala tudi o tem, s kom bodo Kamničani igrali v četrtfinalu končnice. Trener Kamničanov bi si v četrtfinalu končnice bolj želel Šoštanjčane.
»Mislim, da imajo v letošnji sezoni Šoštanjčani nižji domet kot Mariborčani, ki imajo v svojih vrstah izven serijskega korektorja Mateja Mihajloviča. Ko igra on, Mariborčani zmagujejo. In če bo Mihajlovič razpoložen tudi jutri, mislim, da bodo oni na koncu peti, Šoštanjčani pa šesti,« pravi Brumen, ki v dvoboju med ACH Volleyjem in Panvito Pomgradom prednost seveda daje ljubljanski ekipi.
»ACH Volley ima v vseh pogledih še vedno najboljšo ekipo v slovenski ligi. Z izjemo Klobučarja, ki pa še zdaleč ni slab igralec, ima na vseh igralnih mestih najboljše igralce v slovenski ligi. Ropret in Moreno sta zagotovo boljša od ostalih organizatorjev igre, da o Šketu in Sidibeju na mestu korektorjev niti ne govorim. Potem sta Petrović in Rašić najboljša na blokerskem mestu, prav tako pa Flajs nima primerjave na svojem igralnem mestu. Morda mu je blizu Jan Pokeršnik, toda Flajs je psihično korak pred njim, pa tudi libero Fabjan je najmanj enakovreden ostalim liberom.«
avtor: Miha Štamcar
foto: Mahkovec Primož
 
 
POŠLJI NOVICO