Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Panvita ima dobro ekipo

objavljeno dne: 22.02.2013

Odbojkarji Calcit Volleyballa so tekmovanje v modri skupini prve moške lige začeli obetavno, z zmagama proti Šoštanju Topolšici v gosteh in Panviti Pomgradu doma. Prav tako se je po poškodbi v ekipo vrnil Jernej Stavbar, toda nadaljevanje zanje ni bilo tako uspešno.
Na tekmi s Sobočani si je gleženj zvil Jan Planinc, težave s hrbtom Matjaža Sušca so bile vse hujše, za nameček pa je pred derbijem s Salonitom zbolel še Jan Pokeršnik. Tako je na derbiju proti Kanalcem priložnost dobil Žiga Štern. Že na tej tekmi je, čeprav so slovenski podprvaki izgubili, opozoril nase, še bolj pa v Mariboru, ko je bil celo najboljši igralec svoje ekipe. V sredo proti Šoštanjčanom ni igral veliko, a je še enkrat več izkoristil zaupanje trenerja Brumna.
»Na žalost so nam jo v modri skupini zagodle poškodbe in bolezni in verjetno gre tudi tu iskat vzrok zato, da zaostajamo za Salonitom. Proti Šoštanjčanom smo končno spet zaigrali v bolj ali manj polni zasedbi, saj manjka le še Sušec, ki bo, upam, tudi kmalu z nami. Na začetku tekme je bilo še prisotne nekaj nervoze, nato pa se je ekipa dvignila, gladko dobila prvi niz, nato pa smo dobili priložnost tudi nekateri mlajši igralci in mislim, da smo še drugič v letošnji sezoni zasluženo premagali ekipo iz Šoštanja,« je Žiga Štern povedal o zmagi Calcitovcev v prejšnjem krogu. Toda navkljub zmagi Kamničani za drugim mestom, na katerem so Kanalci, še vedno zaostajajo za štiri točke.
»Škoda, ker Panviti v sredo ni uspelo Kanalcem odščipniti vsaj točke, saj so bili v prvem in četrtem nizu blizu zmage. Realno gledano, bomo po izgubljeni točki v Mariboru težko nadomestiti ta zaostanek za Kanalci, ki v tej sezoni igrajo zelo dobro. Toda nikoli se ne ve, za nas je najbolj pomembno, da mi igramo dobro, da zmagujemo, potem pa bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo. Odsotnost Jana Planinca in Jana Pokeršnika se nam je seveda poznala, saj sta onadva naša najboljša igralca,« v drugo mesto svoje ekipe pred začetkom končnice verjame mladi sprejemalec Calcita, ki v letošnji sezoni ni veliko igral. Ob poškodbi Klemna Hribarja je dve tekmi v srednjeevropski ligi igral tudi na mestu prostega igralca.
»Glede nato, da je to moja prva sezona v Calcitu in da igram zdaj na višji ravni, kot sem igral v Svitu, sem z do zdaj ponujenimi priložnostmi zadovoljen. Kakovost treninga je seveda na višji ravni, tudi igranje v srednjeevropski ligi je drugačno kot le v slovenski ligi in čeprav nisem veliko igral, sem zagotovo pridobil nove izkušnje, ki mi bodo koristile. Tudi v slovenski ligi, v kateri sem v dresu Svita dve leti že igral, je zdaj vse na višji ravni. Medtem ko sem se v matičnem klubu boril za obstanek v ligi, se tu borim za naslov prvaka. Zadovoljen sem, da sem prišel v Kamnik, z igralci se dobro razumemo, pa tudi trener je odličen,« zatrjuje Žiga, ki morda v prihodnji sezoni ne bo edini Štern v ekipi. Že v letošnji sezoni je z bratom Tončkom za Calcit igral v mladinski konkurenci, kjer sta s Kamničani osvojila drugo mesto.
»Ne vem še, ali bo Tonček že v prihodnji sezoni prišel v Kamnik, saj mora še končati srednjo šolo, zanj pa se zanima tudi Maribor. Ampak o tem se bodo že pogovorili na višji ravni, sam bi bil seveda vesel, če bi lahko igrala skupaj,« se morebitnega prihoda mlajšega brata veseli devetnajstletni odbojkar, ki se zaveda, da ga jutri s soigralci, ob 20. uri, v Murski Soboti čaka težko gostovanje.
»Panvita ima zelo dobro in močno ekipo, v kateri je kar nekaj izkušenih igralcev. V sredo so namučili Salonit, kar pomeni, da so v dobri formi, pa tudi sicer igrajo doma bolje kot v gosteh. Toda če bomo prikazali tisto našo pravo igro, ki smo jo sposobni igrati, se lahko domov vrnemo z vsemi tremi točkami. Še zlasti, če bomo igrali v polni zasedbi,« je prepričan Žiga Štern, ki v preostalima tekmama sedmega kroga prednost daje Kanalcem in Ljubljančanom.
»Salonit v tej sezoni težko izgublja tekme, še zlasti doma, toda če bosta Mihajlovič in Detela razigrana, tako kot sta bila proti nam, bodo Mariborčani nevarni. Ne ravno za zmago, toda morda kakšno točko Kanalcem lahko odščipnejo. Na drugi tekmi pa ACH Volley v Šoštanju ne bi smel imeti preveč težav.«
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO