Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Proti Koprčankam prikazati boljšo igro

objavljeno dne: 22.02.2013

Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo jutri, ob 20. uri, še tretjič zapored v modri skupini igrale pred svojimi navijači. V prejšnjem krogu so se morale pošteno potruditi, da so zlomile odpor borbenih Šempetrčank, ki so predvsem odlično igrale v obrambi.
V drugem krogu modre skupine so jim niz odščipnile tudi odbojkarice Luke Kopra, ki bodo v Kamniku gostovale jutri. Če k temu dodamo še minimalno zmago proti Kemi Puconci na gostovanju v Murski Soboti, je jasno, da imajo varovanke Olega Gobračova v modri skupini težave z motivacijo.
»Dejstvo je, da ne igramo tako, kot bi morale. Kot da nimamo sistema igre in tudi sama imam občutek, da igramo le toliko, da zmagujemo. Enostavno ne damo vsega od sebe in da se težko motiviramo. Na drugi strani se ekipe, ki igrajo proti nam, želijo dokazati, igrajo sproščeno in vse po vrsti v obrambi ubranijo veliko število točk. To velja tudi za Šempetrčanke, ki smo jih v tej sezoni dvakrat prepričljivo premagale, tokrat pa so bile zelo borbene in zanje ni bilo izgubljene žoge. Včasih se mi je zdelo, da žoga preprosto ne bo padla na tla. Zavedam se, da to ni igra, ki bi bila navdušujoča in da bomo v nadaljevanju sezone morale igrati bolje, toda še vedno zmagujemo in to je v tem trenutku najbolj pomembno,« se slabih predstav svoje ekipe zaveda tudi Jelena Strel, ki podobno igro, ki so jo v sredo prikazale Šempetrčanke, jutri pričakuje tudi od Koprčank.
»Tudi z njimi smo imele na prvi tekmi kar nekaj težav. Namesto, da bi po dveh gladko osvojenih nizih hitro zaključile še tretjega, smo pustile, da so razvile svojo igro in zašle v težave. Če se bo nekaj podobnega zgodilo tudi jutri, nam bo vse skupaj težje. Ne bi ravno rekla, da podcenjujemo svojih nasprotnic, čeprav je kakovost krepko na naši strani, drži pa, da nismo prave. Na srečo je vsaj naš servis večinoma na dovolj visoki ravni, da na koncu vseeno nimamo večjih težav kar se zmag tiče. Popraviti pa bomo morale igro v bloku, ker potem tudi povezava blok obramba ne deluje dobro. Tu vidim naše rezerve, ki jih moramo izkoristiti.«
Do konca modre skupine Kamničanke ob jutrišnji tekmi s Koprčankami čakata še tekmi s Kemo Puconci doma in gostovanje pri Zgornji Gorenjski. Če le ne bo prevelikega podcenjevanja nasprotnic, jim prvo mesto v modri skupini ne more več uiti. Pred začetkom četrtfinala končnice, jih čez dobrih štirinajst dni v Mariboru čaka še zaključni turnir srednjeevropske lige.
»Na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, glede na ekipo, kakršno imamo, in glede na kakovost drugih ekip, ki je nekaj slabša, kot je bila v prejšnjih sezonah pričakujem, da lahko osvojimo prvo mesto. Vse drugo bo zame razočaranje. Nekaj podobnega velja tudi za državno prvenstvo. Toda, če bomo igrale tako, kot igramo v zadnjem času, bo to težko doseči, vendar verjamem, da bomo, ko bo to treba, zaigrale kot znamo,« je prepričana odlična blokerka Calcit Volleyballa, ki meni, da v jutrišnjima tekmama v Šempetru in v Zabreznici prednost daje Mariborčankam in Jeseničankam.
»Če bodo Mariborčanke igrale svojo igro, Branik ne bi smel imeti večjih težav, toda po drugi strani je res, da so Šempetrčanke v polju proti nam igrale zelo dobro, in če Branik ne bo pravi, tako kot tudi me nismo bile, bi lahko bilo še napeto. Na drugi tekmi bodo Pucončanke, čeprav so nam odvzele točko, težko presenetile Zgornjo Gorenjsko.«
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO