Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Kakovost je na naši strani

objavljeno dne: 15.02.2013

Odbojkarice Calcit Volleyballa so med v sredo na tekmi s Kemo Puconci po vodstvu z 2:0 v nizih že bile v skorajda izgubljenem položaju, saj so Pucončanke v petem nizu vodile že z 10:5, nato pa so se Kamničanke le prebudile in na krilih Ane Starčević preprečile presenečenje
Za varovanke Olega Gorbačova, ki bodo jutri ob 20. uri, v svoji dvorani gostile Zgornja Gorenjska – moška ekipa Calcit Volleyballa je jutri prosta, ker je svojo tekmo petega kroga z ACH Volleyjem odigrala že v okviru srednjeevropske lige -, je bil verjetno to dovolj veliko opomin, da v modri skupini, čeprav morda kakovost ni takšna, kot v prejšnjih sezonah, ni lahkih nasprotnic. Za združeno ekipo klubov gornje Gorenjske to zagotovo velja, saj gre za najprijetnejše presenečenje letošnjega državnega prvenstva.
»Sredina tekma je pokazala, da se ti v tej ligi padec zbranosti lahko hitro maščuje. Ravno to se nam je zgodilo v Murski Soboti. Že v prvem nizu nismo blestele, naša napaka pa je bila predvsem v tem, da namesto, da bi jim me vsilile svoj ritem in način igranja, smo jim dovolili, da so nam one vsilile svojega. Dejstvo je, da večina ekip v modri skupini igra nekoliko drugačno odbojko, odbojko, ki je me nismo navajene, prav vsaka ekipa v tej ligi pa je izredno motivirana proti nam in Mariborčankam, in če jim dovoliš, da se razigrajo, si hitro lahko v težavah. Tako kot smo bile me,« se je sredine tekme v Murski Soboti dotaknila kapetanka Kamničank Petra Kramolc.
Nekaj podobnega, kot v sredo, se je Calcitovkam dogajalo že na pokalni tekmi s Hitom Novo Gorico in na tekmi drugega kroga modre skupine proti Luki Kopru. Vse tri zgodbe so se končale s srečnim koncem za kamniške odbojkarice. Ali gre vendarle za podzavestno podcenjevanje?
»Ne, ne bi rekla, je pa dejstvo, da popustimo. Zakaj, ne vem, toda saj pravim, ko pademo v njihov ritem igre, se nam vse skupaj podre. Je pa težko pričakovati, da bomo vse tekme v modri skupini dobile s 3:0. Tako nekakovostna pa ta liga le ni, kajti prav vse ekipe pridno trenirajo, so borbene in nepopustljive. Zavedati se bomo morale, da je tekme konec šele, ko trikrat pridemo do 25. točke in nič prej,« pravi Kramolčeva, ena najbolj izkušenih igralk v modri skupini, ki že več kot desetletje, z nekaj prekinitvami, ko je igrala v tujini, igra v slovenski ligi. Toda v času, ko je ona začenjala svojo bogato in uspešno kariero, je okoli sebe, takrat še v Novi KBM Braniku, imela izkušene igralke, ki jih v večini slovenskih klubov v tem trenutku primanjkuje.
»Ko sem se jaz začela priključevati prvi ekipi, sem ob sebi imela starejše, izkušenejše igralke, od katerih sem se učila, in ki so bile moje mentorice na igrišču. Z njimi sem delala in z njimi sem rasla, danes pa, z izjemo redkih ekip, tega ni. Ob naši ekipi sta nekaj starejši le Spačalova v Hitu Novi Gorici in deloma Borko v Kemi. Mislim, da je ravno v tem minus naše lige, toda po drugi strani je res, da morajo zdaj mlajše igralke same prevzeti breme odgovornosti, kar po drugi strani niti ni tako slabo. Na koncu je vse za nekaj dobro.«
Jutri bodo Kamničanke gostile ekipo Zgornje Gorenjske, ki ji je včeraj na derbiju četrtega kroga modre skupine uspel preobrat, saj so proti Aliansi izgubljale z 0:2 v nizih, na koncu pa prepričljivo dobile peti niz. Gorenjske odbojkarice so zdaj celo na tretjem mestu modre skupine, v svojih vrstah pa imajo nekaj obetavnih slovenskih igralk. Ob sestri Jerala, ki sta se v matični klub vrnili iz Nove KBM Branika, velja izpostaviti še Tjašo Kikelj, Moniko Čančar ter edini dve igralki, ki nista s tega konca Slovenije, Novogoričanko Tejo Kolbl in Mariborčanko Niko Zidarič. Mlado, nadarjeno ekipo vodi trenerka Tanja Božinovič.
»Nekaj igralk Zgornje Gorenjske poznam, druge bom spoznala na današnji analizi, ko bomo tudi naredili načrt, kako igrati jutri. Vem, da tekma ne bo lahka, želim si tudi, da bi prišlo veliko gledalcev, ampak končni izid bo odvisen predvsem od nas samih. Kakovost je zagotovo na naši strani,« je prepričana Petra Kramolc, ki se je dotaknila tudi preostalih dveh tekem petega kroga modre skupine v 1. DOL za ženske.
»Če se bodo Mariborčanke samo malce opustile, jih Pucončanke lahko presenetijo in jim odvzamejo kakšen niz, ne verjamem pa, da jih lahko premagajo. Med Alianso in Luko Koper že nekaj let vlada določeno rivalstvo. Zaradi domačega igrišča so v rahli prednosti Šempetrčanke.«
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO