Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Podcenjevanje se nam lahko maščuje

objavljeno dne: 12.02.2013

V soboto so odbojkarice Calcit Volleyballa še tretjič v letošnji sezoni premagale Novo KBM Branik. S to zmago so si bržkone že zagotovile tudi končno prvo mesto v modri skupini in s tem prednost domačega igrišča v pričakovanem finalu z aktualnimi državnimi prvakinjami.
Čeprav je nastopila s prehladom, je bila Tea Lenarčič spet ena boljših igralk v svoji ekipi, saj je dobro razigrala soigralke, ob tem pa dosegla še šest točk. Jutri bodo Kamničanke, ob 19. uri, v Murski Soboti igrale proti ekipi Kema Puconci, debitantki v prvoligaški konkurenci.
»Da, res je, z zmago proti Braniku smo si zagotovile prvo mesto pred končnico in s tem tudi prednost domačega igrišča. Toda to ne pomeni, da lahko zdaj podcenjujemo druge ekipe v ligi, kajti če bomo šle v tekmo preveč zlahka, se nam to lahko hitro maščuje. To velja tudi za jutrišnjo tekmo s Kemo Puconci,« opozarja Lenarčičeva.
Čeprav so mariborske odbojkarice v Kamnik prišle močnejše, kot so bile na finalni tekmi pokala Slovenije, ko zanje še nista igrali srbska sprejemalka Višnja Đurđević in ameriška organizatorka igre Natalie Emro, so bile varovankam Olega Gorbačova konkurenčne le v tretjem nizu.
»Tokrat nas je z dobro igro presenetila Urška Igličar, ki je v igro vstopila v tretjem nizu. Ob odličnih servisih je bila zelo nevarna tudi v napadu. Ampak na tej tekmi smo vse igrale dobro, in če ne bi bilo tistega padca v tretjem nizu, bi bil končni vtis še boljši. Po imenih je Branik zdaj res močnejši in bo v končnici še bolj nevaren, ko se bosta novinki uigrali z ekipo, toda ne glede nato, imamo me še vedno kakovostnejšo ekipo, in če bomo igrale tako kot znamo, se nimamo česa bati,« je pred nadaljevanjem sezone optimistično razpoložena 22-letna Ljubljančanka, ki že četrto sezono igra za Calcit Volleyball.
Kamničanke so do zdaj v modri skupini, ob Mariborčankah, igrale še proti Aliansi in Luki Kopru, zdi pa se, da je letošnja liga po kakovosti nekaj slabša kot prejšnja leta.
»Tudi sama sem tega mnenja, kajti v njej je veliko mladih igralk, ki so po letih še mladinke in tudi odbojka, ki jo igrajo, je drugačna od tiste, ki se igra v srednjeevropski ligi. Pozna se tudi, da v ekipah ni več izkušenejših igralk, so pa te mlajše vsekakor nadarjene. Morda ob nas in Braniku po kakovosti odstopa še Aliansa, delno tudi Zgornja Savinjska, to pa je bolj ali manj tudi vse. Vseeno pa bomo morale tudi v nadaljevanju prvenstva igrati svojo igro, kajti kaj hitro se ti morebitni slabši pristop maščuje. Nam se je to zgodilo v tretjem nizu tekme v Kopru. Namesto, da bi tekmo gladko dobile, smo Koprčankam dopustile, da so slavile v tretjem nizu, nato pa smo se mučile v četrtem in kdo ve, kaj bi bilo v petem, če bi izgubile še četrtega.«
Kema Puconci v modri skupini do zdaj še ni zmagala. Toda že s tem, da so se Pucončanke uvrstile v modro skupino, so za novinke v ligi, dosegle lep uspeh. Ki pa nit ni tako presenetljiv, saj gre za ekipo, ki ima v svojih vrstah Tamaro Borko, pred leti eno najbolj obetavnih slovenskih mladih igralk, vodi pa jo Bojan Novak.
»Pucončankam v modri skupini ne gre vse po načrtih, vendar to ne pomeni, da nas ne bodo skušale presenetiti. Zato jih bomo morale "utišati" že takoj na začetku in jim ne dovoliti, da se razigrajo. Ne smemo jim dati upanja, da bi nas lahko presenetile. Sicer pa bo tudi na tej tekmi vse odvisno od nas sami, in če ne bomo delale preveč lastnih napak, se nimamo česa bati,« je v novo zmago odbojkaric Calcit Volleyballa prepričana Tea Lenarčič, ki je prepričana tudi v četrtkovo zmago Mariborčank na gostovanju v Kopru, medtem ko naj bi bila tekma med Zgornjo Savinjsko in Alianso bolj izenačena.
»Čeprav bodo Koprčanke igrale doma, in čeprav so nas presenetile v tretjem nizu, ne verjamem, da bi Mariborčanke lahko imele kakšne večje težave na poti do zmage. Ker Zgornja Gorenjska igra pred svojimi navijači, ki jih je, kot sem opazila kar veliko in so tudi precej glasni, Aliansi na tej tekmi ne bo lahko. Prednost bi sicer dala Šempetrčankam, toda ker Gorenjke igrajo doma, me ne bi presenetilo, če bi one vknjižile vsaj dve točki.«
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO