Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ne smemo več izgubljati točk

objavljeno dne: 12.02.2013

Težavam v kamniškem taboru še ni videti konca, kajti Matjaž Sušec, ki je v soboto v Kanalu po svojih najboljših močeh skušal pomagati ekipi in bil celo njen najbolj učinkovit igralec, najverjetneje v Mariboru spet ne bo v ekipi.
Prav tako trener odbojkarjev Calcit Volleyballa Marko Brumen še vedno ne bo mogel računati na Jana Planinca, čigar gleženj je iz dneva v dan boljši, vendar Kamničani ne želijo ničesar tvegati. Zato pa bo tekmo četrtega modre skupine 1. DOL za moške proti ekipi, ki jo vodi in zanjo še vedno igra, Sebastijan Škorc, eden naših najboljših odbojkarjev zadnjih let, začel Jan Pokeršnik, ki na derbiju proti Salonitu zaradi slabega počutja ni mogel pomagati soigralcem.
»Tudi v Kanalu najverjetneje ne bi igral, če bi bilo z Janom Pokeršnikom vse v redu, tako pa sem skušal pomagati ekipi po svojih najboljših močeh. Žal sem spet začutil bolečine v hrbtu. Na treningih sem sicer z ekipo, vendar nič ne skačem in bolj pomagam v obrambnih nalogah, najverjetneje pa jutri še ne bom mogel igrati. Zdravniki pravijo, da gre za vneto mišico, tako da zdaj hodim na terapije in čakam, da se bolečine umirijo. Upam, da bom ekipi, če ne prej, lahko pomagal v končnici prvenstva,« je o svojih težavah s hrbtom spregovoril Matjaž Sušec, ki je bil v prvem delu sezone med nosilci kamniške ekipe. Tudi v soboto proti Salonitu je dobro opravil svojo nalogo in bil, čeprav ni igral vse tekme, najbolj učinkovit igralec svoje ekipe. Še enkrat več v letošnji sezoni pa so bili kamniški odbojkarji proti neposrednemu konkurentu za drugo mesto v modri skupini oslabljeni. V polfinalu pokala Slovenije ni mogel igrati Jernej Stavbar, v soboto kot rečeno Jan Planinc in Jan Pokeršnik.
»Da Jan Planinc ne bo mogel igrati, smo se pripravili, vse pa so nas presenetile zdravstvene težave Jana Pokeršnika. Zagotovo je bil to za vse nas šok, toda ne glede na to smo se dogovorili, da bomo dali vse od sebe in skušali izvleči najboljši izid. Žal se nam ni izšlo vse po načrtih, malo smo tudi improvizirali s postavo in v tretjem nizu smo bili blizu zmage. Ampak zdaj je, kar je in upamo lahko samo, da bo na naslednjih tekmah bolje,« se boljših časov za kamniško ekipo obeta njen 24-letni korektor.
Ker Calcitovcem v Kanalu ni uspelo osvojiti vsaj točke, do konca modre skupine ne smejo več izgubljati točk, če jo želijo končati na drugem mestu.
»Tega se dobro zavedamo. Pred nami je še težko gostovanje v Murski Soboti, pa tudi jutrišnje gostovanje v Mariboru za nas ne bo niti malo lahko. Še zlasti na vse težave, s katerimi se soočamo. Potem nas seveda čaka še tekma s Salonitom doma. Kot kaže trenutni položaj na lestvici, se bomo v polfinalu tako ali tako pomerili s Kanalci, vendar pa bi vsekakor bilo bolje, če bi imeli v dvoboju z njimi prednost domačega igrišča.«
Jutri, ob 19.45 uri, Kamničane, v mariborski dvorani Tabor čakajo Mariborčani, ki sov soboto slavili v Šoštanju. Za Mariborčane igrata tudi Dalibor Šmitran, ki je pred dvema sezonama še nosil dres Calcita in Matej Mihajlovič, ki je bil v Kamniku še v lanski sezoni. Prvo ime ekipe je seveda še vedno Sebastijan Škorc, ki je, kot smo že omenili, tudi trener ekipe, potem je tu še izkušeni organizator igre Iztok Žitnik, vse boljši pa je tudi nadarjeni Jernej Detela.
»Zmaga Maribora v Šoštanju zame ni presenečenje, kajti na začetku prvenstva so bili v odlični formi in so nekaj časa celo vodili, nato pa so proti koncu rednega dela prvenstva nekoliko padli in zdaj se očitno spet vračajo v formo. Ker pa imajo Šoštanjčani, podobno kot mi, tudi težave s poškodbami, je bila zmaga Maribora kar pričakovana. Jutri nas čaka vse prej kot lahko delo, vendar pa verjamem, da bodo moji soigralci prikazali dobro igro in da se bomo domov vrnili z vsemi tremi točkami,« napoveduje odbojkar iz Beltincev, ki bo na derbiju četrtega kroga modre skupine navijal za ACH Volley, v Šoštanju pa prednost daje Panviti Pomgradu.
»Panvita, ki je proti ACH Volleyju osvojila točko, je dobila zagon in ne verjamem, da bodo izgubili v Šoštanju. Že zato, ker imajo Šoštanjčani težave s poškodbami. V Ljubljani bi si želel zmage ACH Volleyja, kajti to bi bilo pomembno tudi za nas, vendar pa so Sobočani v soboto dokazali, da so državni prvaki ranljivi. Salonit igra v tej sezoni zelo dobro in menim, da imajo vse možnosti za enakovredno igro. V vsakem primeru Ljubljančanom ne bo lahko,« napoveduje Matjaž Sušec, ki si končnega, najmanj drugega mesta v državnem prvenstvu želi tudi zaradi igranja v srednjeevropski ligi.
»Z igranjem v srednjeevropski ligi smo pridobili nove izkušnje, in če nam bo klub tudi v prihodnji sezoni omogočil igranje v srednjeevropski ligi, bi bil to za nas velik izziv. Seveda si moramo to pravico najprej priboriti z najmanj drugim mestom v prvenstvu. Mislim, da v svoji prvi sezoni v srednjeevropski ligi nismo igrali slabo. Predvsem na domačem igrišču in v Pliberku smo pokazali nekaj zelo dobrih tekem, žal pa se nismo popolnoma navadili na potovanja. Zdaj to izkušnjo imamo.«
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO