Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Domen lahko nadomesti kapetana

objavljeno dne: 08.02.2013

Odbojkarji Calcit Volleyballa bodo jutri, ob 19. uri, gostovali v Kanalu. Čeprav je za končne ocene še veliko prezgodaj, pa bo to že ena od tistih tekem, ki bodo odločale o drugem mestu v modri skupini 1. DOL za moške, kajti prvo je bolj ali manj rezervirano za ACH Volley.
Kanalci so v Mozirju Kamničane premagali v polfinalu pokala Slovenije in jim pokvarili praznovanje novega leta, vendar so takrat aktualni slovenski podprvaki igrali brez Jerneja Stavbarja, ki je imel poškodovan prst. Žal pa trener Marko Brumen tudi v Kanalu ne bo mogel računati na vse igralce. Jernej Stavbar se je sicer vrnil v ekipi, zato pa najverjetneje ne bo mogel igrati kapetan ekipe Jan Planinc, ki si je v sredo proti Panviti Pomgradu v tretjem nizu zvil gleženj.
»Jan bo šel z nami v Kanal, bo tudi v ekipi, vendar je malo verjetnosti, da bo lahko tudi igral. Namesto njega bo tekmo začel Domen Kotnik, ki je, če ne bo podlegel pritisku, vsekakor igralec, ki je Jana sposoben zamenjati. V Šoštanju je igral zelo dobro. Na srečo se v ekipo vrača Matjaž Sušec, ki pa seveda še ni v tisti formi, v kakršni je bil v prvem delu sezone, ko je bil med nosilci naše igre. Salonit igra zelo čvrsto odbojko, stopnjuje formo, ima odličnega podajalca, ki je iz dneva v dan bolj uigran z ekipo in soigralcem deli vedno lepše žoge. V vsakem primeru nas čaka težka tekma,« je o težavah s poškodbami v svoji ekipi povedal Marko Brumen.
»Vsekakor bi bili z Janom Planincem nevarnejši, toda tako Domen Kotnik kot Žiga Štern na treningih igrata zelo dobro, sta konkurenčna in mislim, da bo eden od njiju lahko nadomestil našega kapetana. Je pa res, da so na takšnih tekmah pomembne tudi izkušnje, teh pa onadva nimata. V soboto bo zelo težka tekma, vsaka točka nam bo prav prišla v boju za drugo mesto. Salonit ima zelo dobro ekipo, upamo na najboljše,« pa se dobrega izida za kamniško ekipo nadeja njihov organizator igre Martin Hrast, ki zelo spoštuje jutrišnje nasprotnike.
»Salonit je povsod močan, na sprejemu, v napadu in v bloku, ima visoko ekipo, ki igra hitro. Kje vidim pot do našega uspeha? Predvsem bomo morali dobro servirati in jih na ta način oddaljiti od mreže, da se ognemo njihovemu prvemu tempu. Na drugi strani bomo morali mi dobro sprejemati začetne udarce, kajti na ta način bo lažje razigrati ekipo. Res je, da bo to že druga tekma proti Salonitu v letošnji sezoni, na kateri ne bomo v polni zasedbi, toda ekipa ima dvanajst igralcev in mislim, da smo vsi nadomestljivi. Mlajši igralci resda nimajo toliko izkušenj, vendar se da to nadomestiti z borbenostjo. Nikakor se ne mislimo predati,« je odločen najstarejši igralec Calcit Volleyballa, ki je zadovoljen z izkupičkom svoje ekipe v prvih dveh krogih modre skupine.
»Naš cilj je, da modro skupino končamo na drugem mestu in da bi ta cilj dosegli, moramo na vsaki tekmi zmagati. Za zdaj nam je to uspelo. Zmaga v Šoštanju je bila zelo pomembna, kajti Šoštanjčani imajo zelo dobro ekipo in tudi Salonitu tam ne bo lahko. V rednem delu prvenstva so v Šoštanju osvojili le dve točki. Proti Panviti smo prva dva niza igrali dobro, nato pa, ko nam servis ni šel, smo padli še na sprejemu in v napadu in od tod so se pojavile tudi težave. Na srečo smo bili v končnici dovolj zbrani. V nadaljevanju prvenstva bomo morali zmanjšati nihanja v igri in potem bo naša igra še boljša.«
V tretjem krogu bosta ob derbiju v Kanalu še dve tekmi v modri skupini. ACH Volley bo gostoval v Murski Soboti, zelo zanimivo pa bi lahko bilo v Šoštanju.
»Na papirju je ACH Volley tudi v Murski Soboti velik favorit, vendar bo to moral dokazati na igrišču. Če bodo odbojkarji Panvite igrali, kot znajo, Ljubljančanom ne bo lahko. Vseeno pa menim, da bo bolj izenačena tekma v Šoštanju. Domačini doma igrajo dobro, toda Maribor je na začetku sezone zmagoval v seriji, tako da lahko pričakujemo zelo izenačeno tekmo,« je o preostalima tekmama v modri skupini dejal Martin Hrast.
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO