Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Tekme z Branikom so vedno pomembne

objavljeno dne: 08.02.2013

Odbojkarice Calcit Volleyballa so si, tako kot Mariborčanke, že zagotovile nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Medtem ko Kamničanke višje od drugega mesta ne morejo, bi aktualne državne prvakinje z zmagama v zadnjih dveh tekmah rednega dela srednjeevropske lige še lahko prehitele vodilni SVS Post z Dunaja.
Toda ker tekmi slovenskih ekip v srednjeevropski ligi štejeta tudi za slovensko državno prvenstvo, bo imela jutrišnja tekma v Kamniku, ob 20. uri, še dodatno draž. Ker ostale ekipe v modri skupini še niso na ravni kamniške in mariborske, bo jutrišnji derbi v Kamniku zagotovo odločal o tem, katera ekipa bo imela v finalu končnice državnega prvenstva prednost domačega igrišča
»V sredo smo v Maribor, ko je Branik igral z Alianso, poslali svojega statistika Igorja Klančišarja, ki je posnel tekmo in jo statistično obdelal. V primerjavi z našima prvima tekmama so Mariborčanke močnejše za dve igralki, ameriško organizatorko igre Natalie Emro in srbsko sprejemalko Višnjo Đurđević, ki na prejšnjih tekmah nista veliko igrali. Tudi proti Aliansi nista začeli tekme. V igro sta vstopili šele v drugem nizu, sicer pa je trener Mariborčank Bruno Najdič v tej tekmi veliko menjaval. Vso tekmo so igrale le libero Stefana Proković, blokerka Elena Kučej in korektorica Izza Mlakar. Z obema novima tujkama je Branik zagotovo močnejši, kot je bil v finalu pokala, če ne drugega, ima zdaj Bruno Najdič več možnosti za menjave. Toda ne glede nato, bo vse odvisno od nas samih. Mislim, da imamo kakovostnejšo ekipo, kar pa moramo seveda potrditi na igrišču,« pred tretjim letošnjim dvobojem z Novo KBM Branikom pravi Oleg Gorbačov, trener Calcit Volleyballa.
V prvih dveh tekmah modre skupine so Kamničanke v gosteh premagale Alianso in Luko Koper. Zanimivo je, da so težje do zmage prišle v Kopru, čeprav so bile Šempetrčanke po prvem delu državnega prvenstva pred Koprčankami.
»Morda nam je v Šempetru po zmagi v pokalu ostal še pozitiven priokus in smo vedele, da smo boljše od Šempetrčank, pa tudi one so se verjetno zavedale, da smo močnejše od njih, zato tudi ni bilo pričakovanega odpora. Drugače je bilo v Kopru, ko je po prvem nizu prišlo do določenih menjav v naši ekipi. Igralke, ki so vstopile, v letošnji sezoni še nimajo toliko ˮkilometrineˮ in to se je nekaj časa poznalo. Ampak ne glede na vse, naša zmaga ni bila nikoli vprašljiva,« se je prvih dveh tekem kamniške ekipe v modri skupini dotaknila Urša Podlesnik, ki tudi v letošnji sezoni blesti na mestu proste igralke.
Za tekmi v Šempetru in Kopru bi lahko rekli, da sta bili ogrevanje za jutrišnjo tekmo z Branikom, ki ima kot rečeno, dvojni pomen.
»Naše tekme proti Braniku, ne glede na to, kje, kdaj, zakaj in kako se igrajo, so vedno pomembne, saj smo že nekaj let v rivalstvu. Že zdaj se veselimo jutrišnje tekme. Res je, da v srednjeevropski ligi višje od drugega mesta v rednem delu tekmovanja ne moremo, toda ker tekma šteje tudi za državno prvenstvo, bo še toliko pomembnejša. Ogledale smo si njihovo tekmo z Alianso. Videle smo tudi obe novinki v ekipi, toda po eni sami tekmi je težko govoriti o njuni kakovosti. V vsakem primeru bomo pripravljene tudi nanje, sicer pa med nami in Mariborčankami ni veliko skrivnosti. Do konca sezone nas čaka še veliko medsebojnih dvobojev, vsekakor pa bo jutrišnji eden pomembnejših,« meni Podlesnikova, ki ne verjame, da bi v slovenski ligi lahko katera od ekip ogrozila odbojkarice Calcita ali Branika.
»Malce me preseneča, da v letošnji sezoni ni niti ene ekipe, ki bi lahko presenetila nas ali Mariborčanke. V prejšnjih letih sta bili vsaj dve ekipi, ki sta bili blizu nas. Verjetno je temu tako, da je v ligi zdaj veliko mlajših igralk, ki sicer imajo željo po igranju, vendar njihova kakovost še ni na visoki ravni. Vendar je to le na račun mladosti in neizkušenosti in temu primerna je tudi kakovost lige. Toda vsaka stvar potrebuje svoj čas in mislim, da bo tudi liga iz leta v leto močnejša, kajti te igralke so zelo nadarjene in njihov čas šele prihaja,« je v boljše čase slovenske ženske odbojke prepričana izkušena prosta igralka aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalk.
avtor: Miha Štamcar
foto: Primož Mahkovec
 
 
POŠLJI NOVICO