Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Brez podcenjevanja v Koper

objavljeno dne: 05.02.2013

Aktualne slovenske pokalne zmagovalke so minuli vikend imele dvojni program, ki so ga opravile s polovičnim uspehom. V soboto so na Reki v 17. krogu srednjeevropske lige blizu zmage, saj so v četrtem nizu na drugi tehnični odmor ob vodstvu z 2:1 v nizih odšle s prednostjo petih točk, na koncu pa so se morale zadovoljiti le s točko.
Vendar pa tekma na Reki ni imela takšnega tekmovalnega naboja kot dan pozneje v Šempetru, kajti odbojkarice Calcita Volleyballa so si nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige – po zadnjih informacijah naj bi ga organiziral Doprastav iz Bratislave – že zagotovile. Vprašanje je le, ali bodo druge ali tretje, medtem ko je v modri skupini državnega prvenstva pomembna prav vsaka zmaga, če želijo končnico začeti s prvega mesta.
»Na Reki je bilo v naši igri vse preveč nihanj, naredile pa smo tudi preveč lastnih napak. Tokrat je prvič vso tekmo podajala Eva Mori, zato smo imele nekaj težav z uigranostjo in verjetno lahko tu iščemo vzroke za veliko število napak v napadu. Priznam pa, da nismo pričakovale, da bodo Rečanke, ki nimamo več nobenih možnosti, da se uvrstijo na zaključni turnir, v tekmo šle tako borbeno. V končnici nizov so bile bolj zbrane od nas, pritisnile so nas s servisom in to je na koncu odločalo,« je po porazu na Reki, ki pa za Kamničanke, kot rečeno ni bil usoden, povedala Tjaša Turnšek, ki se zaveda, da bo za njeno ekipo veliko pomembnejši sobotni obračun, ko bodo v Kamniku v zadnjem krogu rednega dela srednjeevropske lige gostile Novo KBM Branik. Tudi in predvsem zato, ker bo ta tekma štela tudi za državno prvenstvo.
»Prvi cilj, uvrstitev na zaključni turnir smo v srednjeevropski ligi dosegle. Resnično je vseeno, ali bomo na koncu druge ali tretje, kajti tako ali tako bomo v polfinalu igrale z isto ekipo. Sicer pa, da, tekma z Branikom bo za nas zelo pomembna, kajti ni vseeno, ali bomo šle v končnico s prvega ali drugega mesta, pomembna pa bo tudi zaradi naše psihe, kajti po še eni morebitni zmagi nad Branikom bi bile pred nadaljevanjem sezone še bolj samozavestne. Ne skrivamo, da želimo po pokalnem naslovu osvojiti še državnega,« korektorica Kamničank ne skriva ciljev svoje ekipe.
Toda pred sobotno tekmo z Mariborčankami, Kamničanke čaka še tekma drugega kroga modre skupine v Kopru. Uvodno, v Šempetru, so nekoliko presenetljivo zlahka dobile. Že v polfinalu pokala Slovenije so odbojkarice Calcita nadigrale Šempetrčanke, v nedeljo pa je bila kakovostna razlika med ekipama še večja.
»V tekmo smo šle zbrano in umirjeno. Ves čas smo igrale svojo igro, v ekipi je bilo sproščeno vzdušje, igrale smo z nasmehom in kot igralka si želim čim več takšnih tekem. Pravzaprav je tudi mene presenetilo, da smo tako zlahka prišle do zmage, je pa res, da se je pokazala velika kakovostna razlika med našo in njihovo ekipo,« je o nedeljski tekmi v Šempetru, kjer je tudi naredila prve odbojkarske korake, povedala Turnškova, ki je visoka zmaga Branika proti Zgornji Gorenjski ni presenetila, dotaknila pa se je tudi jutrišnjega gostovanja Calcitovk v Kopru.
»Rednega dela državnega prvenstva nisem najbolj natančno spremljala, saj smo imele preveč obveznosti v srednjeevropski ligi in v pokalu challenge. Toda sodeč po uvodnem krogu, Mariborčanke in me ne bi smele imeti preveč težav kar se prvih dveh mest tiče. Pozna se, da imamo za sabo težke tekme, za našo ekipo pa tudi velja, da je izkušena, navajena igrati ena za drugo, in če bomo tako igrale tudi v nadaljevanju sezone, se nimamo česa bati. Koprčank nikakor ne mislimo podcenjevati, kajti zavedamo se, da nas v navalu evforije lahko presenetijo, če ne bomo od začetka k tekmi pristopile maksimalno resno. Če bo tako, potem lahko pričakujemo podoben razplet tekme kot v Šempetru,« je optimistično razpoložena najbolj Tjaša Turnšek.
Na preostalih dveh tekmah drugega kroga modre skupine bodo mariborske odbojkarice v dvorani Lukna gostile Alianso, v Murski Soboti pa bo gostovala Zgornja Gorenjska.
avtor: Miha Štamcar
foto: Mahkovec Primož
 
 
POŠLJI NOVICO