Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Boris Brus, bloker Calcit Volleyballa

objavljeno dne: 05.02.2013

Odbojkarji Calcita so svojo prvo letošnjo tekmo v državnem prvenstvu opravili z odliko. Začetek tekme v Šoštanju resda ni bil obetaven, saj so Šoštanjčani, ki so v preteklosti pogosto zagrenili življenje Kamničanom – ne nazadnje so bili oni tisti, ki so jim pred osmimi leti odvzeli naslov državnih prvakov -, prvi niz dobili.
Toda ko je Marko Brumen naredil določene spremembe v svoji ekipi, na mesto korektorja je postavil Jana Pokeršnika, na njegovo mesto sprejemalca pa je v igro poslal Jana Planinca, so Kamničani zadeve postavili na svoje mesto in tekmo zanesljivo dobili. Že jutri pa kamniško ekipo čaka nova preizkušnja, saj bodo ob 18. uri v svoji dvorani gostili Panvito Pomgrad.
»Dober odpor Šoštanjčanov me ni presenetil, saj imamo v svojih vrstah kar nekaj zelo izkušenih posameznikov, ki imajo za sabo kar nekaj let igranja v prvi ligi. Izpostavil bi njihovega organizatorja igre Marka Bojinoviča, pa libera Jureta Ivartnika, tu je še Zoran Pavič in še kdo bi se našel. Njim so dodali še nekaj obetavnih mladih igralcev iz lastne mladinske šole, in če temu dodamo še mladega, ambicioznega trenerja Zorana Kedačiča, njihove dobre igre v rednem delu prvenstva niso bile presenečenje. Vso tekmo so igralci Šoštanja pokazali neverjetno borbenost. Rešili so izredno veliko, na pogled že izgubljenih žog, tako da smo se morali za vsako točko pošteno potruditi. Mislim, da je na koncu vendarle premagala naša večja kakovost, je pa res, da bi se tekma lahko razpletla tudi drugače. Odlično potezo je povlekel tudi naš trener Marko Brumen, ker je na mestu korektorja, kjer v prvem nizu nismo bili najbolj uspešni, postavil Jana Pokeršnika, ki je zamenjal brata Danijela. Jan je odlično opravil svojo nalogo, treba pa je tudi poudariti, da je mladi Domen Kotnik tokrat igral odlično. Ves čas je bil zelo zanesljiv na sprejemu, pa tudi v napadu je bil zelo zanesljiv,« je o zmagi v Šoštanju povedal Boris Brus, bloker Calcita, ki je bil tudi na tej tekmi med boljšimi posamezniki v svoji ekipi.
Zmaga Calcita v Šoštanju je bila pričakovana, tako kot je bila pričakovana tudi zmaga ACH Volleyja v dvoboju z Mariborom. V kamniškem taboru so sicer upali, da bi morda Panvita Pomgrad presenetila Salonit, toda Kanalci so bili tokrat v Murski Soboti nepremagljivi.
»Mariborčani so se v Ljubljani dobro upirali ACH-ju, toda vprašanje je, kakšen motiv so imeli ljubljanski odbojkarji. Na drugi tekmi sem upal, da bo odbojkarjem Panvite uspelo Kanalcem odvzeti vsaj točko, saj bi nam to nekoliko olajšalo boj za končno drugo mesto v modri skupini, toda očitno so Kanalci v tem trenutku premočni tudi za njih,« je o preostalima izidoma prvega kroga modre skupine dejal 26-letni asistent na Fakulteti za farmacijo.
Ravno odbojkarji Panvite Pomgrada jutri prihajajo v Kamnik. V primerjavi z lansko sezono imajo Sobočani nekoliko spremenjeno zasedbo. Tako ni več organizatorja igre Iztoka Žitnika in sprejemalca Ivana Kurteša, od aktivnega igranja odbojke se je poslovil Bogdan Marič, Tomaž Horvat je prekinil svojo odbojkarsko kariero. Vrste soboške ekipe sta pred začetkom sezone okrepila podajalec Ivan Čolović, ki je v Mursko Soboto prišel iz Izraela in bloker Mario Koncilija. Redni del prvenstva so soboški odbojkarji s samo tremi porazi končali na tretjem mestu.
»Čeprav ima Panvita nekoliko spremenjeno ekipo v primerjavi z lansko, z novim podajalcem in blokerjem, je ogrodje ekipe bolj ali manj isto. Tu so Tot, Flisar, Mijalković … Gre za zelo neugodno ekipo, ki zna igrati in v nobenem primeru nam ne bo lahko. Pokazati bomo morali vse, kar znamo, da ne bi prišlo do kakšnega presenečenja, kajti ne smemo si dovoliti, da bi izgubljali točke,« je odločen Boris Brus, ki na preostalima tekmama drugega kroga modre skupine prednost daje ACH Volleyju in Salonitu
»Seveda si želim, da Maribor preseneti Salonit, vendar je v to težko verjeti in očitno bodo prav naši tekmi s Kanalci odločali o drugem mestu. Na žalost ACH Volley ni tako močan, kot je bil, ko smo mi igrali z njimi v srednjeevropski ligi, zato jih Salonit morda lahko celo preseneti na kakšni tekmi. Tako vse kaže, da bomo morali Kanalce premagati na obeh tekmah, če bomo želeli biti pred končnico pred njimi. Pričakujem pa gladko zmago ACH Volleyja proti Šoštanju Topolšici.«
Drugo mesto je za kamniške odbojkarje mamljivo tudi zato, ker verjetno prinaša igranje v srednjeevropski ligi tudi v prihodnji sezoni.
»Vsekakor je bila to za nas dobra dobrodošla izkušnja. Šele proti koncu lige smo začeli igrati veliko bolje, kajti za nas je bilo vse novo, nove ekipe, novi igralci, drugačna priprava na tekmo, potovanja … Zato mi je po svoje žal, da je lige že konec, prepričan pa sem, da bi prihodnje leto, če bi v njej igrali, bili še bolj konkurenčni ostalim ekipam. Ampak zdaj ni čas, da bi razmišljali o srednjeevropski ligi. Državno prvenstvo je za nas najpomembnejše,« je odločen odbojkar iz Vojnika.
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO