Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Šoštanju se težko zmaguje

objavljeno dne: 01.02.2013

Aktualni slovenski podprvaki so končali s tekmovanjem v srednjeevropski ligi, v kateri so bili nekaj časa v igri za uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice. Na koncu so se po porazu na domačem igrišču proti slovaški ekipi Chemes Humenne in zmagi Posojilnice Doba v Kašteli morali zadovoljiti s šestim mestom.
»Če bi nam uspelo zmagati na tekmi ali dveh več, ki bi ju lahko dobili, bi se lahko uvrstili tudi na zaključni turnir srednjeevropske lige. Realen doseg ekipe je bil kljub vsemu četrto mesto, ampak nam tega žal ni uspelo doseči. Vsekakor je bila to dobra izkušnja za nas, in ob tej priložnosti bi se zahvalil klubu, ki se je odločil zato tekmovanje. Prepričan sem, da smo v srednjeevropski ligi pridobili veliko izkušenj, ki nam bodo prišle prav v državnem prvenstvu,« je o tekmovanju v srednjeevropski ligi povedal Jan Pokeršnik, po statistiki najboljši sprejemalec lige, ki pa je svoje misli, tako kot njegovi soigralci, že popolnoma preusmeril v državno prvenstvo.
Za odbojkarje Calcita Volleyballa se z jutrišnjo tekmo v Šoštanju, povratniku v prvoligaško tekmovanje, začenja najpomembnejši del sezone. V pokalu jim ni uspelo v popolnosti izpolniti zadanega cilja, saj so v polfinalu izgubili s Salonitom, to, kar jim ni uspelo v pokalu bodo skušali nadoknaditi v državnem prvenstvu. Vanj štartajo s tretjega mesta, z istim številom točk kot Salonit in šestimi manj kot ACH Volley, kajti tekmi z najboljšo slovensko ekipo v srednjeevropski ligi sta se šteli tudi za uvrstitev v modri skupini. Med tednom ni treniral Matjaž Sušec, ki ima težave s hrbtom, šele včeraj pa se jim je pridružil oboleli Jan Planinc. Oba naj bi jutri v Šoštanju igrala.
»Žal smo obe tekmi z ACH Volleyjem že igrali, kajti takrat so bili Ljubljančani v polni zasedbi, tudi z Urošem Kovačevićem in Jasonom Jablonskim, zdaj bodo igrali brez njiju. Če ACH Volley v modri skupini ne bo igral na polno, bi lahko imel velike težave s Salonitom ali Panvito, kar še toliko bolj velja za nas. V modri skupini si ne bomo smeli privoščiti nobenega slabega dne, kajti če izgubimo kakšno tekmo, bomo to lahko hitro obžalovali,« pred začetkom modre skupine meni odlični sprejemalec Calcita.
Kamniški odbojkarji s šoštanjskimi niso igrali vse od sezone 2005/06, po kateri so se Šoštanjčani po tretjem mestu v državnem prvenstvu zaradi finančnih težav odločili za tekmovanje v 3. DOL. Dve leti pred tem so v finalu končnice premagali prav Kamničane in jim odvzeli naslov državnih prvakov. V zdajšnji kamniški ekipi ni več igralca, ki bi na teh tekmah igral, v šoštanjski je to Zoran Pavič. Kljub temu pa kamniški odbojkarji dobro poznajo svoje jutrišnje nasprotnike. Ekipa, ki ima v svojih vrstah libera Jureta Ivartnika, organizatorja igre Marka Bojinoviča, blokerja Zorana Paviča in Rudija Zupanca ter korektorja Andreja Gomivnika – vodi jo Zoran Kedačič – si vsekakor zasluži spoštovanje.
»Tretje mesto Šoštanjčanov po rednem delu državnega prvenstva je manjše presenečenje, toda po drugi strani je treba reči, da so igrali zelo dobro, še zlasti to velja za njihove domače tekme in tudi Salonit je v gosteh zmagal proti njim le 3:2. To samo govori o tem, da nam jutri zagotovo ne bo lahko. Večino igralcev Šoštanja poznam in čeprav so povratniki v prvo ligo, so se pred začetkom letošnje sezone okrepili. Imajo izkušenega organizatorja igre, oba blokerja, tudi korektor in libero sodita med izkušene igralce, tako da imajo resnično vsega spoštovanja vredno ekipo,« s spoštovanjem o ekipi iz Šoštanja govori tudi mlajši od bratov Pokeršnik, ki meni, da Mariborčani jutri v dvorani Tivoli ne bodo mogli presenetiti ACH Volleyja, medtem ko na drugi jutrišnji tekmi modre skupine prednost daje Salonitu.
»Čeprav trenutna forma ACH Volleyja ni najboljša, jim bo Maribor težko odvzel niz, kaj šele, da bi prišel do zmage. Trenutno sicer ne poznam najbolje razmer v Panviti. Vem, da je nekaj časa manjkal Dario Koncilija in da že nekaj časa trenirajo brez drugega sprejemalca, zato mislim, da je na tej tekmi v vlogi favorita Salonit.
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO