Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Smo slovenske pokalne prvakinje

objavljeno dne: 01.02.2013

Pred odbojkaricami Calcit Volleyballa je še en naporen vikend, saj bodo v dveh dneh odigrale dve tekmi. Že jutri, ob 18. uri jih čaka gostovanje na Reki, kjer bodo v 15. krogu srednjeevropske lige skušale ostati v igri za morda celo prvo mesto po rednem delu tekmovanja, v nedeljo pa jih ob 17. uri čaka še uvodna tekma modre skupine državnega prvenstva v Šempetru.
Rečanke se tudi v letošnji sezoni spopadajo z velikimi finančnimi težavami in temu primerne so njihove igre v srednjeevropski ligi. Vseeno pa so na domačem igrišču lahko nevarne, če Kamničanke ne bodo k temi pristopile stoodstotno. Na tekmi v Kamniku, ob 65-obletnici delovanja Calcita, so jih resda brez težav premagale, toda v športni dvorani Mladost jih zagotovo čaka težje delo.
»Čeprav imamo igranje na zaključnem turnirju srednjeevropske lige zagotovljeno, nam motiva niti na Reki ne bo manjkalo. Naš cilj je, da redni del tekmovanja končamo čim višje, in vsaka tekma, vsak trening šteje. Vsaka takšna tekma je dobrodošla. Res je, da je pred nami naporen vikend, res je tudi, da nas zdaj praktično do konca sezone čakata dve tekmi na teden, vendar nam bo morda za malenkost lažje kot v prvem delu sezone. To ni nobeno podcenjevanje ekip, s katerimi bomo do konca sezone še igrale, vendar pa zdaj odpadejo dolga potovanja, tako da bomo imele več časa, da izboljšamo določene stvari v svoji igri. Kar pa se tiče tekme na Reki, tudi vanjo bomo šle stoodstotno, kajti kot pokalne prvakinje Slovenije se moramo tako tudi obnašati na terenu in dati vse od sebe,« kakršnokoli podcenjevanje reške ekipe izključuje Maja Guštin, odlična blokerka odbojkaric Calcita, za katere bo še pomembnejše kot sobotna tekma na Reki nedeljsko gostovanje v Šempetru. Z Alianso, ki je tudi v letošnji sezoni redni del domačega prvenstva končala na prvem mestu, so v polfinalu pokala že igrale in jih brez večjih težav premagale. V zadnjem času so bile Šempetrčanke v nekaj slabši formi, saj so v zadnjem krogu rednega dela prvenstva nepričakovano izgubile s Formisom, še pred tem pa na domačem igrišču s Kemo Puconci.
»Tako Rijeka, kot Aliansa sta ekipi, ki znata biti zelo neugodni, še zlasti na domačem igrišču in ju spoštujemo. Šempetrčanke so na domačem igrišču, ob bučnih navijačih resnično lahko nevarne, zato bomo morale res dati svoj maksimum, da bomo prišle do ugodnega izida,« s spoštovanjem o nedeljskih tekmicah govori Guštinova, ki sicer zelo ceni organizatorko igre alianse Mojco Božič, vendar opozarja: »Odbojka ni individualen šport, ampak je kolektiven šport, kjer ni vse odvisno le od posameznice, ki lahko na igrišču sicer dela čarovnije, toda če nima pomoči soigralk, ni uspeha in to je lepota tega športa. Tako da je Aliansa kot celota zelo dobra. V slovenski ligi so imele v zadnjem času sicer nekaj porazov, verjetno tudi, zato, ker so se že pripravljale na modro skupino. A ne glede na kakovost Alianse, verjamem v našo zmago in da bomo modro skupino začele s tremi točkami.«
Danes bosta na preostalih dveh tekmah prvega kroga modre skupine odbojkarice Nove KBM Branika gostovale pri Zgornji Gorenjski, ki je presenečenje rednega dela državnega prvenstva, Koprčanke pa v Puconcih.
»Proti Zgornji Gorenjski bo predvsem na njenem igrišču zelo neugodno igrati, kajti kolikor slišim, je na njihovih tekmah zelo bučno, kar mi je všeč. Dobro je, da je tudi na tekmah ženske lige veliko glasnih gledalcev, to me niti malo ne moti in upam, da bo tudi v Šempetru v nedeljo čim bolj bučno, ampak mislim, da ima Branik vseeno svojo kakovost, tako da bi moral zmagati. Veliko težje je napovedati razplet tekme v Puconcih. Tudi zato dvorano velja, da je v njej zelo glasno. Puconci imajo simpatično, borbeno ekipo, ki je sposobna premagati Luko Koper, vseeno pa bi se napovedi raje vzdržala. Obe ekipi sta dobri, vem pa, da igrati v Puconih je zelo zanimiva. Pravzaprav se veselim modre skupine, kajti očitno bo na tekmah veliko gledalcev,« je o preostalima tekmama prvega kroga modre skupine povedala Maja Guštin.
avtor: Miha Štamcar
 
 
POŠLJI NOVICO